Войната, която промени Рондо“ на украинските автори Романа Романишин и

...
Войната, която промени Рондо“ на украинските автори Романа Романишин и
Коментари Харесай

Детска книга за войната събра 16 500 лв. за БЧК

„ Войната, която промени Рондо “ на украинските създатели Романа Романишин и Андрий Лесив бе издадена от „ Софтпрес “ в средата на март. Всички доходи на издателството от книгата се подаряват в поддръжка на потърпевшите от войната в Украйна.

Два месеца след излизането на „ Войната, която промени Рондо “ СОФТПРЕС подарява събраните досега доходи на Българския червен кръст. Сумата възлиза на обща стойност от 16 500 лева и отива в помощ на потърпевшите от войната в Украйна . Тя е резултат от груповото обединяване на издателството и читателите към концепцията, че точно в най-мрачните времена би трябвало да проправяме път на положителното и вярата.

Книгата бе оповестена в самото начало на войната в Украйна като благотворителен план, всички доходи от който ще бъдат дарени.

„ Знаем, че в сложните моменти постоянно можем да потърсим опора в книгите. Направихме го и в този момент. Благодарение на „ Войната, която промени Рондо “ издателство „ Софтпрес “ подава ръка на тези, които имат най-голяма потребност от поддръжка. Благодарим на всички наши читатели, които закупиха книгата и по този начин освен си подариха една в действителност прелестна история, а и се включиха в благотворителната ни акция в помощ на потърпевшите в Украйна - сподели изпълнителният шеф на „ Софтпрес “ Милена Стефанова. - Мотото ни като издатели е „ Книги за цялото семейство “ и в никакъв случай не е било по-вярно и по-ценно. Защото освен издаваме книги за всеки от фамилията, а усещаме всеки четец като част от огромното семейство на „ Софтпрес “. Още един път – благодарим. “

Сумата е събрана в границите на единствено два месеца, акцията бе отразена от редица български медии, измежду които Българска национална телевизия, БНР, Nova, bTV, Bloomberg TV, Дарик радио, БГ Радио, голям брой уеб сайтове и печатни издания. Авторите на книгата Романа Романишин и Андрий Лесив също изрекоха своята откровена поддръжка. Ето какво споделиха те в особено изявление за българските читатели:

„ За да преминем през тези мрачни времена, изпълнени със боязън, яд и загуби, ни е необходим лъч светлина, лъч вяра. Вече не можем да скрием ужасяващата истина от децата си . Действителността е доста по-страшна от всяка книга. Но никой не може да ни спре да описваме и да четем истории, даже когато се крием в бомбоубежища, даже когато бягаме от домовете си, които са под обстрел. В нашата история сме посочили най-силните черти на украинския народ – кураж и единение...Строим машината за светлина и към този момент се борим. Всички сме бойци, всеки работи в личната си сфера за всеобща победа . “

Рондо е град като всеки различен, само че и не напълно. Тук царува успокоение и естетика и всеки ден неговите поданици се грижат да запазят красивия му образ. Пъстри градини с разнородни растения вдъхват живот и магия на това и без друго вълшебно място, където даже цветята пеят. Сред жителите на Рондо са и трима другари – всеки със лична невероятна мощ.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР