Войната кой да оглави една от най-известните АГ-болници в страната,

...
Войната кой да оглави една от най-известните АГ-болници в страната,
Коментари Харесай

Войната за Шейново не спира

Войната кой да оглави една от най-известните АГ-болници в страната, с влиятелно добро име и с до неотдавна отлична известност и измежду медиците, и измежду пациентите - " Шейново " не стихва. Както Lupa.bg първа ви осведоми предходната седмица, по върха на болничното заведение, само че след сигнали от вътрешната страна още от месец май, настъпиха рокади. Със свое решение предишния четвъртък Столичният общински съвет разгласи нов титуляр на лечебницата, в която се раждат хиляди бебенца всяка година - някогашния здравен министър доктор Таня Андреева на мястото на досегашния шеф доктор Румен Велев. 

По информация на медията ни решението точно доктор Андреева да стане началник на АГ-болницата идва откакто персонално ръководителят на локалния парламент доктор Георги Георгиев се среща с резултатите от инспекцията, инициирана в " Шейново " след фрапиращия случай на разменените бебета от предходната година.

Но и след данните на акушери и гинеколози в самата нея, че в управителния състав участва корумпирано лице с дългогодишни порочни практики на тлъсти рушвети. Както Lupa.bg ви срещна, това е лицето доктор Пламен Димов, и в този момент (заедно с доктор Велев - б.р.) присъстващ по силата на решението на СОС в Борда на шефовете, за който от години се написа, алармира и приказва, че " под 1000 лв. не ми носете " суми не пада. Включително желани под масата за гинекологични интервенции и свиждания на близки при новородени. 

На този декор обаче, макар че точно Велев е трябвало да проконтролира дейностите на подчинения си в болничното заведение, досегашният шеф отхвърля да напусне поста си. И е решил да апелира решението на СОС и пред самия СОС, и пред столичния регионален шеф, и пред Агенцията по вписванията, където към този момент са заведени новите принципали на общинските лечебни заведения. 

" Нямаше намек от общината и в никакъв случай не е имало за разменените бебета. В самите претекстове няма нито една думичка за какво се случва това нещо, в никакъв случай не е имало намек, че са недоволни от ръководството, че има злоупотреби, че има проблеми ", споделя доктор Велев, представен от " Капитал " през днешния ден.

Но не разяснява сигналите, поради които е инициирана инспекция, в това число за плачевното положение на материалната база на болничното заведение, ръководена от него и до момента, както и за рискове, дебнещи родилки, личен състав и бебета - включително рушащи се тавани, предпоставки за възникването на вътреболнични инфекции и пр. 

Макар да признава, че бил наясно с този сигнал и инспекцията по него, Велев не конкретизира, нито отхвърля нито едно от меко казано, неприятните изказвания в него за метода, по който болничното заведение се управлява и действа. 

Любопитен е фактът, че от всички претенденти пред здравната комисия в СОС и след това определени в Борда на шефовете от " Московска " 33, само Велев се употребява с оценка по-ниска от " отличен ". И доктор Андреева, и доктор Димов са получили надлежно 5,75 и 5,50 като заключителен резултат по документите, подадени от тях. Драмата обаче, настояват съперниците на новото предопределение в лицето на доктор Андреева, била във обстоятелството, че тя е била посочена за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на " Шейново " в 12 без 5 часа.  

Именно нейното име от всички останали шест кандидатури за общинските лечебни заведения, е посочено в документите, предлагането и решението на СОС като и.д. Очаква се през есента за II САГБАЛ " Шейново " да бъде инициирана процедурата за нов конкурс за непрекъснат титуляр. И не е ясно дали доктор Андреева въобще ще кандидатства в него. 

" Обжалвах решението на Столичния общински съвет с тъжба до общината, подадох и тъжба до регионалния шеф, който да реши дали това решение е законосъобразно, ще апелирам и желанието за регистриране на краткотрайния шеф ", кава обаче през днешния ден доктор Велев, с което дава ясно да се разбере, че не се е разделил с поста си на шеф. За сметка на това обаче считал да напусне " Шейново " като доктор. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР