Войната е между Русия и САЩ, но с украински войници.

...
Войната е между Русия и САЩ, но с украински войници.
Коментари Харесай

Георги Марков: България е в несвяст, управлявана от партизаните на Сорос,които ще я доведат до гибел

Войната е сред Русия и Съединени американски щати, само че с украински бойци. На непознат тил и 100 ракети са малко.

Откъде-накъде европейците ще заплащат по-тежки режийни и ще живеят по-зле, тъй като Европейска комисия и водачите на Германия и Франция са клекнали и са свалили гащите на американците и организират политика в ущърб на Европа?

- Г-н Марков, нощес Урсула Фон дер Лайен си потегли от Будапеща с празни ръце. Не съумя да убеди премиера Виктор Орбан да поддържа петролното ембарго против Русия. Защо?

- Снощи следих по малкия екран срещата на Орбан с Урсула фон дер Лайен в резиденцията „ Кармелита” край Буда. Той ѝ сподели от терасата хубостта на Будапеща, по-късно самата среща беше отразена - явно беше доста студена и напрегната. На вечерята присъстваше и външният министър на Унгария Сиярто. Както е известно, унгарският министър председател Виктор Орбан отхвърли да гласоподава шести пакет от глобите по отношение на Русия. Нарече енергийното ембарго „ атомна бомба” за унгарската стопанска система и категорично съобщи, че унгарският народ не може да заплати цената на руско-украинската война. Орбан изрично съобщи: „ Това не е наша война. Унгария получава 65% от петрола си от Русия. Хранилищата ни са пригодени извънредно за съветски нефт, ще ни трябват години наред и стотици милиарди флоринта, с цел да преустроим енергетиката си “.

Затова Орбан оповести, че ще наложи несъгласие на настояването на Европейски Съюз. По този причина нощес Усрсула фон дер Лайен незабавно кацна в Будапеща. Разговорите нямат необикновен медиен отзив, с изключение на казаното от Фон дер Лайен, че имат прочут прогрес и ще се търсят по-нататъшни контакти и диалози, а от страна на външния министър на Унгария бе казано единствено че ще има видео среща в уголемен формат на Урсула със прилежащите страни – централноевропейска. Вероятно той има поради Хърватска, Словакия, Чехия, Австрия. Общо взето, студена и напразна среща.

Унгарският министър председател има ясна позиция и по още един въпрос, а точно глобите върху съветския патриарх Кирил. Той смята, че е неприемливо да се постановат политически наказания на духовни лица – било то патриарха, било папата или в случай че щете арменския поп.

- Унгария счита, че глобите против Русия не работят, само че не съумява да убеди в това сътрудниците си в Европейски Съюз. Дали с течение на времето позициите няма да се сближат пред общите стопански компликации, които пораждат тези канкции?

- Позицията на Унгария е известна доста от дълго време – глобите не работят. Те са все едно да отидеш на лов и да се гръмнеш в крайници. Унгария осъди експанзията на Русия в Украйна, одобри 700 000 бежанци и е солидарна с Европейски Съюз, само че ще наложи несъгласие на енергийните наказания, които са на гърба на унгарците. Тук ще кажа още нещо - Орбан, за разлика от другите европейски водачи, няма никаква упоритост да се харесва на новата американска администрация, неговите упоритости са били постоянно да бъде харесван от своя народ, на който служи и по тази причина беше определен отново на 3 април с галактическите над 2/3 за четвърти следващ път и с над 3 милиона гласоподаватели.

Европейски Съюз в лицето на настоящето управление на Европейска комисия и водачите на двете водещи страни Франция - Макрон и Германия -Шолц имат историческа виновност за протичащото се в Украйна. Те явно нямат престиж пред американската администрация в лицето на Байдън, Блинкен и Виктория Нюланд да кажат ясно, че Европейски Съюз не е боен съюз, нито идеологически, с цел да се намесва в тази война и изключително пък да постанова наказания върху Русия, които на процедура рефлектират върху жителите на Европа.

- Всички виждат, че Европа е станала мощно подвластна от политиката на Съединени американски щати, която обаче не е в полза на европейците. Защо водачите на Европейски Съюз търпят това?

- За страдание, сте права. Ние, страните от Европейски съюз, станахме колония и провинция на Съединени американски щати. В момента няма държавници от ранга на Хелмут Кол, на Тачър, на Митеран, та даже и от ранга на Саркози и Меркел, които не биха позволили тази война. Ето един образец, немският вицеканцлер Роберт Хабек от „ Зелената партия” приканва германците да карат колите си по-рядко, да се отопляват вси по-малко, изданието „ Билд” излезе с апел и да се къпят по-малко. И въпросът е: Що за наказания са тези, при които санкциониращите страни в лицето на Германия, Франция и всичките европейски страни ще пестят гориво и няма да се къпят, до момента в който глобените, т.е. руснаците ще си се къпят, ще си карат колите и ще си стоят на топло? Нещата са добили идиотски размери, тъй като в случай че НАТО откри за добре, в случай че има сили и кураж - да вземе да освободи Украйна, а в случай че не може – всичките напъни за изпращането на оръжия единствено удължават мъката на тази война. И това го споделям освен аз, това го споделя един извънреден политик, аналогов, като Вацлав Клаус – Клаус е два пъти президент на Чехия и два пъти министър председател, необикновен ерудит. Казва го даже и Сергей Станишев, който е водач на ПЕС, че в тази война няма почтени.

Не може Европейски Съюз да се трансформира в бухалка и да се занимава със страни отвън Европейски Съюз, каквито са Русия, Украйна и Съединени американски щати, а да не се грижи за живота, здравето и най-много за благосъстоянието на европейските жители.

Откъде-накъде европейците ще заплащат по-тежки режийни и ще живеят по-зле, тъй като Европейска комисия и водачите на Германия и Франция са клекнали и са свалили гащите на американците и организират политика в ущърб на Европа? Америка споделя, че желае да отслаби Русия, само че отслабва и Европа. Режийните разноски ще са непостижими за милиони европейци.

- Това не е война нито на Европейски Съюз, нито на НАТО. Защо принудително ни набутват в нея?

- И аз запитвам – за какво взимаме страна в една война, която не е война на Европейски Съюз, не е война и на НАТО. Чл 5 от контракта за НАТО, целият контракт е 14 члена, не може да бъде прибавен в тази ситуация. Русия и Украйна не са членки на НАТО. Защо Западна Европа позволи тази война, за какво не стана медиатор сред Путин и Зеленски, преди да избухне? Ние, българите, не сме идиоти, въпреки че сме най-бедни. Няма по какъв начин да не си спомним, че през 2014 година в Украйна беше осъществен нечовечен прелом – майдана, финансиран от Джордж Сорос, благодарение на малкия екран CNN и американката администрация, отпред с Байдън и Виктория Нюланд. Тогава Виктория Нюланд, същото, с която нощес се е срещнал нашият министър председател Кирил Петков, излезе и изрече фразата: „ Майната му на ЕС”. Тогава се оказа правилно, че синът на Байдън е бил в огромна енергийна компания на Украйна с по 50 000 $ месечна заплата. Той го признава в своята книга, в която споделя, че е изхарчил тези пари за дрога, алкохол и мацки. Нима ние, българите, не си спомняме за оповестената среща на Джорд Сорос, на която участва и българинът Иван Кръстев, с американския дипломат в Киев Джефри Пайет и чертаеха проекти на процедура по какъв начин да ръководят Украйна. Тогава Виктория Нюланд извика: „ Не желая Клийч”, т.е. не желае Кличко за министър председател, а желае „ Яц”, т.е. Яценюг. На срещата при Сорос те изрично отхвърлят по-нататъшната политическа кариера на Тимошенко. Пред очите на целия свят американците се пробваха да създадат украинците своя колония, която да бъде опълчена на Русия, вкараха там, както се вижда през днешния ден, и биологични лаборатории, и експерти. И в този момент се получава следният цинизъм за Украйна, аз го споделих и Епицентър.бг беше отразил моето изказване във Facebook, „ прелъстена и изоставена”. Украйна беше прелъстена през 2014 година, беше й внушено, че ще стане западна народна власт, че ще влезе в Европейски Съюз, в НАТО – нещо, което не се случи. Още 2014 година те изгубиха Крим и той стана братовчед на Косово, а в този момент ще изгубят Луганск и Донбас.

- Само че, нашият вицепремиер Асен Василев съобщи, че Украйна ще завоюва тази война и по тази причина ние би трябвало да ѝ помогнем!

- Какви са тия приказки, че Украйна щяла да завоюва войната – е, по какъв начин ще завоюва? Ще превземе Москва, Сан Петербург или какво ще се случи? Удължаването на войната е в ущърб на украинския народ, ще има още повече жертви, а страната ще бъде напълно разрушена. Войната е сред Русия и Съединени американски щати, само че с украински бойци. На непознат тил и 100 ракети са малко.

- Но в Русия е погазено интернационалното право, споделят европейските водачи, не смятате ли по този начин?

- Очевидно, западноевропейските водачи дружно с техните американски началници с Байдън живеят в успореден свят и не регистрират действителностите, които са налице. Защо българската общност и НПО-тата не реагираха толкоз мъчително, когато отново по избор и най-много по гледище на сенатор Байдън през 1999 година за 78 дни беше разгромена Сърбия, бяха изпочупени мостовете, беше съборена постройката на малкия екран, починаха публицисти, обстрелвани бяха влакове, починаха деца, дами, без да има глоба на Организация на обединените нации. Това също беше едно тъпчене на Международното право, не може една война да е законна, когато я вършат американците и противозаконна, когато я вършат руснаците – в тази ситуация тя в действителност е противозаконна и в действителност експанзия. Да не приказваме за войната в Ирак, че обществено демократичните медии ни лъжеха и ни лъжеше самият Тони Блеър, който след това взе да си ръси пепел по главата, обяснявайки, че Садам имал химическо оръжие, пък след това се оказа, че нямало.

- На този декор по какъв начин наподобява българската външна политика?

- Всичко в тази страна е към този момент менте. Българският парламент гласоподава едно ужасяващо решение, тъй като бил получил среднощно писмо от украинския президент Зеленски. После се оказа, че такова писмо нямало, а било писано от посланика в София. Големият въпрос пред българската парламентарна народна власт е – знаете ли какво вършиме? Вземете и заседавайте отначало! Ако Зеленски в действителност е написал писмо – ок. Но в случай че няма писмо от Зеленски, няма по какъв начин волята на украинския президент да бъде заместена и равностойна на волята на един министър, дипломат и така нататък Почвам да се запитвам, когато президентът Байдън похвали президента Радев и включи в похвалата и Кирчо Петков, намеквайки, че той ще ни ръководи за в бъдеще – дали в действителност Байдън е писал това писмо да ни поздравява за Триморието или отново го е писал някой дипломат? Почнах да се запитвам дали на следващия ден пък няма Пендаровски да ни напише писмо не да ремонтираме танкове, а да си ремонтираме историята?

- Правителството е раздирано от кавги, по нито една тематика сътрудниците не могат да се схванат. До по кое време смятате, че ще издържи тази коалиция?

- България е в несвяст. България е една извънредно изглеждаща страна, тотално изгубила своя суверенитет, историческа памет и ръководена от хора от „ Америка за България”, които нямат визия от държавност, от политика, от нищо. Това е едно упражнение на партизаните на Сорос, на „ Америка за България” и на кръга „ Капитал”, което ще докара България до крах и ние няма да можем да се оправим. Къде потегли този Кирчо и защо върви в Македония? За да подмени нашата история с една самолетна линия, която априорни беше смешна и към този момент е прекратена! За какво върви в Киев? За да се щракне със Зеленски и да се направи на воин.? Като е толкоз неустрашим, да вземе автомата, па да иде доброволец – нашата Конституция разрешава доброволци. Какви са тия нелепости да изпращаме военна техника на украинците, когато руснаците категорично споделят, че го смятат това като присъединяване във войната. Когато питат Олаф Шолц дали изпращането на оръжие е присъединяване във войната – той споделя, че няма формулировка за това, значимо е по какъв начин го третира агресорът. Ама агресорът е Русия, на следващия ден ще тръгнем с някой транспортен съд да им носим нещо, ще го потопят в Черно море и сме завършили. Извинявайте, но цар Борис по време на Втората международна война ни защищити от спор с руснаците и съумя да ни защищити, в този момент ние се набутваме, тъй като сме по-големи католици и от папата.

- Премиерът Кирил Петков се хвали от Съединени американски щати, че е получил страхотна поддръжка от американците за битката си с корупцията. Тук обаче визитата му е предмет на остра рецензия. Вашата оценка?

- Предишната аудиенция на наш министър-председател в Съединени американски щати беше на Бойко Борисов. Как го посрещнаха? Посрещна го Тръмп, с музика, с военни почести, българските публицисти махаха на Тръмп и той им махаше. Всички влязоха в Овалния кабинет, снимаха се пред камината на президента. Още си припомням думите на Тръмп към Борисов: „ Поздравявам България, приветствам ви, Борисов, Германия би трябвало да се учи от вас”. Той имаше поради бюджетните разноски в региона на защитата. Сега, да отидеш там и да те подмятат оттук-оттам на този или на оня служител, е минимум тъпо за страната ни.

- Защо е по този начин?

- Защото сме си свалили гащите - колкото повече си сваляш гащите, толкоз повече ти го вкарват. Ние тотално сме изгубили суверенитет, не се употребяваме с никакво почитание. И отново давам за образец Орбан. Как може водачът на една дребна страна да си държи за нацията, Урсула му пристигна на крайници! А наш Киро го разкарват по кабинетите на треторазрядни служители! Ние с какво можем да се похвалим, с изключение на да чакаме някой да ни потупа по рамото. И тук е изключителната виновност на президента Радев, тъй като той размаха пестник, той се съюзи с НПО-тата на Сорос, с цел да му докарат някоя и друга хилядарка на площада, толерираше ги, отгледа ги тия Кирчовци, Кокорчовци и през днешния ден България, най-бедната в Европа, е страна с 20 лева кашкавал, с 16 лева сирене - ошашавена, уязвена отвред! Много зле ще свършат нещата в околните месеци, в случай че тези хора не си отидат час по-скоро.

- Ще се одобри ли предлагането на Франция и Холандия да отпадне правото на несъгласие в Европейски Съюз? Това е значим въпрос за бъдещето на Съюза.

- Да, има предложение от страна на Франция и Холандия да отпадне правото на несъгласие, т.е. решенията да се вземат от страни като Германия, Франция, Холандия за сметка на останалите по-малки, главно някогашни източноевропейски страни. Тази концепция е налудничава, тя желае да разбие на процедура Европейски Съюз и по идеологически аргументи страните, в които господстват неолиберални държавни управления, да командват и оказват напън в това число и стопански, върху страни, в които държавните управления са консервативни и християнски като Полша, Унгария, до неотдавна беше по този начин и със Словения. Мисля, че това още повече ще докара до проблеми в самия Европейски Съюз, защото с такава смяна на Лисабонския контракт най-малко две страни като Полша и Унгария няма да позволен.

Чакам с огромно неспокойствие парламентарните избори във Франция на 12-ти юни е първият тур и съм се докарал до такава степен, знаете, че съм десен човек, че съчувствува на Льо Пен, само че този път притискам палци на Меланшон. Защото би трябвало радикална смяна в някои от огромните страни в Европа, с цел да може в действителност Съюзът да пристигна на себе си, да изостави този неолиберален идиотизъм, който прати на кино християнския темперамент на Европа, който ислямизира, африканизира и изправя Западна Европа да бъде ръководена от етнически партии като „ Африканско лято”, „ Арабска пролет” и така нататък Така че не мисля, че опитът за такава промяна ще бъде сполучлив.

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР