Война не е имало с Румен Радев, напрежение имаше, абсолютно

...
Война не е имало с Румен Радев, напрежение имаше, абсолютно
Коментари Харесай

Румен Овчаров бепощаден към Нинова и правителството на Петков: Няма нищо лошо лидерите на БСП да се сменят. Новите управляващи се оказаха подвластни на корпоративни интереси

" Война не е имало с Румен Радев, напрежение имаше, безусловно ненужно. Общата битка ще извади и последните неравности. Крум Зарков е вероятен вид за водач на Българска социалистическа партия. Партията постоянно се управлявала от младежи, Корнелия Нинова е от най-възрастните. Няма връзка сред водачеството й и вицепремиерсаката й позиция. ", сподели в ефира на Българска национална телевизия Румен Овчаров.

" Няма безконечни водачи в демократичните страни. Няма нищо противоестествено да се сменят ", безапелационен е той на въпроса дали има опция Крум Зарков да смени Нинова на лиредския пост.

Той разяснява и казуса с цената на тока и мораториума.

" Има две притеснителни неща към мораториума - той сподели, че новите ръководещи са подвластни на решения, които са експертно неоправдани, популистки. Още повече да се оправдават тези дейности със международни конспирации. Председателят на КЕВР е член на партия, която му е съдружен сътрудник - това би трябвало да знае министър председателят. Първото ми терзание, че новите ръководещи не чуват специалистите. А се оказаха подвласни на корпоративни ползи ", разясни Овчаров.

" Няма да решим проблемите се енергетиката. На масата стояха 6 министри и от тях амо един приключил техническо обучение, обвързвано с енергетиката. Докато продължаваме да мислим, че тя е единствено едни парички, ще бъде по този начин ", сподели той.

Българска социалистическа партия имала извънредно сериозна роля в тази власт. Тя трябвало да бъде градивният стабилизиращ фактор - имала опита и да защищити новите от лобистки уклони в една и друга посока.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР