Война на думи между американския президент и най-добрата футболистка в

...
Война на думи между американския президент и най-добрата футболистка в
Коментари Харесай

Спортните цитати на 2019 г.

Война на думи сред американския президент и най-хубавата футболистка в света, посланието на най-бързия маратонец в историята към цялото човечество и странното отношение на чешка тенис звезда към метрото. 2019 година ни предложи много любопитни изявления в света на спорта.

Малко вероятност: „ В Южна Африка напрежение е да загубиш работата си. Напрежение е някой от околните ти да бъде погубен “ – треньорът на националния тим по ръгби на Южна Африка Раси Ерасмус, запитан дали изпитва напрежение след загубата от Нова Зеландия на старта на Световното състезание в Япония. Южна Африка завоюва идващите си шест мача в шампионата, с цел да стигне до рекордна трета международна купа.

Речено-сторено: „ Тя би трябвало първо да СПЕЧЕЛИ и по-късно да ГОВОРИ! Довърши работата! “ – президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп към капитанката на женския народен тим по футбол на страната Меган Рапиноу. Двамата влязоха в словесна престрелка в обществените мрежи по време на Световното състезание във Франция това лято. Рапиноу стана голмайстор на шампионата, донесе международната купа на американките с гол във финала против Холандия и в края на годината получи Златната топка за най-хубава футболистка на 2019, като в това време отклони поканата на Тръмп да посети Белия дом.

Апетитът идва с яденето: „ Това е единствено началото “ – мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след триумфа на „ алените “ в Шампионската лига тази пролет. Мърсисайдци започнаха новия сезон по извънреден метод и усъвършенстваха няколко върха, с цел да си обезпечат 10 точки преднина още през декември и да се приближат до първа шампионска купа от 30 години насам

Вдъхновение: „ Посланието ми, че няма граници пред нито един човек, към този момент е в главите на всички “ – кенийският бегач Елиуд Кипчоге, откакто направи немислимото и пробяга маратон за по-малко от два часа.

Лошо въодушевление: „ Аз изгубих и в двата случая, това е единствената аналогия, която виждам “ – именитият Роджър Федерер, помолен да съпостави загубите си във финалите на Уимбълдън от Рафаел Надал през 2008 и Новак Джокович през 2019 година. Двата най-дълги финала в историята на шампионата са определяни и за два от най-великите мача в историята на тениса.

Всеки с претенциите си: „ Не съм огромен почитател на метрото. И в Чехия имаме, само че в никакъв случай не го употребявам. Там има странни хора “ – чехкинята Каролина Плишкова признава, че не употребява нюйоркското метро по време на присъединяване си в Откритото състезание на Съединени американски щати.

Никога не се отхвърляй: „ Тази победа е изумителна, поради положението, в което бях преди. Не можех да дремя. Не можех да вървя. Не можех да върша нищо. Да се завърна тук, това безспорно е една от най-големите победи в кариерата ми “ – голфърът Тайгър Уудс, който след 11 години и четири интервенции на гърба, още веднъж завоюва Мейджър купа. 43-годишният американец сензационно победи на Мастърса в Огъста през април.

Скромни начала: „ Не е зле за момче, което живееше в общински дом в Стивънидж “ – гордият татко на Люис Хамилтън – Антъни, откакто синът му завоюва купата от Формула 1 за шести път в кариерата и се приближи единствено на една международна купа от върха на Михаел Шумахер.

Да си кажем истината: „ Какво да ви кажа, три месеца празненства и празнуване ми се отразиха “ – мексиканският боксьор Анди Руис, който се яви в ужасна физическа форма за реванша си с Антъни Джошуа при започване на декември и загуби международните си трофеи, откакто през юни победи британеца в един от най-шокиращите резултати в историята на тежка категория.

Un italiano vero: “Проклети англичани, в действителност проклети. Иска ми се бомба да падне тук. Трябва бомба да избухне на корта ” – италианският тенисист Фабио Фонини бе очевидно неудовлетворен от положението на корта по време на загубата си от Тенис Сандгрен в третия кръг на Уимбълдън. „ Проклетите англичани “ смятат тревата на Уимбълдън за свещена и глобиха Фонини с три хиляди $ за думите му, макар че той се извини на конференцията след мача. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР