Война между институциите не трябва да има. Това прозрение направи

...
Война между институциите не трябва да има. Това прозрение направи
Коментари Харесай

Цачева прозря: Война между институциите не трябва да има

Война сред институциите не би трябвало да има. Това просветление направи правосъдният министър Цецка Цачева във връзка острите реплики, които си размениха президентът Румен Радев и представители на ГЕРБ.
Цачева уточни, че мястото за политически противодействия е Народното събрание, тъй като е единствената държавна конструкция, в която паралелно с групите на болшинството са и тези на опозицията.

Тя не се съгласи с думите на президента, че Парламентът се трансформира в арбитражен съд. Война сред държавен глава, министър-председател не е в интерес и не може да има. Парламентът обаче е мястото, както нееднократно съм казвала, за опълчването сред другите коментарни групи.

Не бих могла да разясня всяка една дума на президента, това е негово мнение. Не мога да смятам, че Парламентът е арбитражен съд. Тук постоянно е доста натоварено и в дебатите се влага доста страст и пристрастеност. От това, което мога да проследя в работата на Парламента, не мисля, че става дума за арбитражен съд, сподели тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР