Voyager Digital постигна споразумение с FTX и нейните необезпечени кредитори

...
Voyager Digital постигна споразумение с FTX и нейните необезпечени кредитори
Коментари Харесай

Voyager Digital стигна до споразумение с FTX

Voyager Digital реализира съглашение с FTX и нейните необезпечени кредитори за задържане на противоречиво заплащане по заем в размер на $445 милиона до реализиране на съглашение или правосъдно решение.

Според подаденото на 22 февруари съдебно  заявление банкрутиралият крипто кредитор също по този начин ще задържи депозит в размер на $5 милиона, изработен от FTX в ескроу, до момента в който собствеността не бъде оспорена в съда по неплатежоспособност в Ню Йорк и не бъде решено посредством съглашение или дефинитивна и необжалваема заповед.

Връзката сред FTX, Alameda и Voyager е комплицирана заради съответните им банкрути. През януари Alameda Research, сестринска компания на FTX  заведе иск против Voyager за $445.8 милиона, потвърждавайки, че Voyager е злоупотребата на Alameda със средства на клиенти, умишлено или по несъобразителност.

Voyager въпреки това счита, че Alameda се пробва да подкопае напъните ѝ за преструктуриране и неотдавна прикани висши ръководители на Alameda и FTX по отношение на провалената им договорка за придобиване. Освен това Alameda се опълчи на закупуването на активите на Voyager от страна на Binance US.


 


Бизнесът на Voyager процъфтяваше по време на Коронавирус пандемията. Миналата година обаче компанията стана една от жертвите на трагичния спад на цените, който раздруса криптовалутния бранш.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР