Вотът във Великобритания би бил за оставане в ЕС, ако

...
Вотът във Великобритания би бил за оставане в ЕС, ако
Коментари Харесай

При нов референдум британците биха гласували за оставане в ЕС


Вотът във Англия би бил за оставане в Европейски Съюз, в случай че се проведеше втори референдум, сочат разбори на публичното мнение.

Питър Келнър, някогашен президент на YоuGov и анализатор на избори, допуска, че до един милион последователи на лейбъристите, които са дали своят вот за овакантяване на референдума през 2016 година, в този момент мислят по различен метод.

В публикация за Prospect той показва, че YouGov е провела 14 анкети през тази година, в които пита хората дали вярно или погрешно Англия да гласоподава за Брекзит.

"Тринадесет от 14 анкети тази година демонстрират, че малко повече от хората споделят "погрешно", в сравнение с "правилно"", сподели той. „ Това демонстрира малко, само че непрекъснато оттегляне от Брекзит. “

Голяма част от увереността на Келнър произтича от данни, показващи, че нормално по-възрастните гласоподаватели поддържат "напускане", до момента в който по-младите гласоподаватели са склонни да поддържат оставането в Европейски Съюз.

Той сподели: "Грубо казано, по-възрастните гласоподаватели, които са главно за напускането, - и по-младите гласоподаватели, които са най-вече за оставане, се причисляват към електората".

Келнър акцентира, че гласоподавателите, подкрепящи напускането на Европейски Съюз, са били с 1,3 млн. души повече, от тези, които са желали страната на остане в общността. И че след референдума към 1,2 млн. гласоподаватели са умряли, а 1,4 млн. са навършили възраст за присъединяване в избори, което значи, че "демографията към този момент е понижила преимуществото на тези за овакантяване с повече от половината".

Той обаче предизвести, че даже и да се организира втори референдум, лейбъристите ще би трябвало "активно да се стремят към оставане в ЕС".

"Това, несъмнено, изисква от Джеръми Корбин да се откаже от предходните си възгледи за Брюксел, които варират от липса на възторг до директна враждебност", добави той.

Допитване до публичното мнение, извършено от BMG Research особено за в. „ Индипендънт “ през декември 2017 година сподели, че 51% от респондентите поддържат оставането в Европейски Съюз, а 41% към момента са последователи на Брекзит./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР