Вотът на публиката убедително бе спечелен с 1623 гласа, (или

...
Вотът на публиката убедително бе спечелен с 1623 гласа, (или
Коментари Харесай

Доброволците от Велинград спечелиха наградата на публиката

Вотът на публиката безапелационно бе извоюван с 1623 гласа, (или близо 50%) от непринудено формирование - община Велинград. След тях се подредиха сътрудниците им от “Георги Измирлиев-Македончето “, Благоевград. На почетната стълбичка се подреди и още непринудено формирование „ Пловдив 112 “.

Доброволното велинградско формирование бе основано при започване на 2021 година, а неговите членове са минали образование по стратегия за доброволци, с включени модули за реакция при пожари, наводнения и други естествени бедствия, както и оказване на първа помощ на потърпевши. Община Велинград е направила изискуемите застраховки на 20-те членове на клуба и е осигурила тежки автомашини, а останалото съоръжение и екипировка са подсигурени напълно с доброволчески старания.

През месец август на територията на община Велинград породиха 4 огромни пожара. Благодарение на доброволците и взаимната им работа с РСПБЗН - Велинград, огнените стихии бяха овладени и по този начин бяха избавени гори, къщи, и човешки животи.

В началото на август горяха борови и смесени гори в местността “Анезица”. В резултат на бърата реакция, пожарите са овладени.

Вечерта на 13 август в село Кръстава се възпламенява плевня и пожарът бързо обгръща прилежащите постройки. Изгоряха 6 къщи, а 30 души останаха без дом. Реакцията на добровоците беше светкавична, те остават на място до сутринта, а по-късно се включват в акцията по събиране на средства, материали и съоръжение. В дарителската сметка, открита от общината, до момента са събрани 236 000 лв..

НАДРБ награди непринудено формирование Велинград с плакет за сполучливото присъединяване в потушаването на четирите августовски пожара.

Местните доброволци са нужни освен в погасяването на пожари. Те действаха стремително и при наводнението на 12 януари, вследствие на топенето на снеговете и последвалите дъждове, на един от най-посещаваните паркове “Вельова баня”.

Благодарим и се гордеем с Вас, смели български мъже!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР