Вотът на недоверие вече има своята роля – искаме промяната

...
Вотът на недоверие вече има своята роля – искаме промяната
Коментари Харесай

Нинова с първи думи след внасянето на вота

Вотът на съмнение към този момент има своята роля – желаеме смяната посредством свалянето на кабинета и да изградим алтернативата. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто дружно с депутати от „ Българска социалистическа партия за България “ внесе в деловодството на Народното събрание настояването за избор на съмнение към държавното управление, написа "Труд ".

Под него са се подписали 78 народни представители единствено от левицата.

Внесохме 40 страници претекстове, разгласи пред публицисти Нинова.

Тя разяснява, че вотът към този момент е сполучлив, само че подхванатите ограничения са палиативни.

„ Няма по-силни претекстове от обстоятелствата, а те са, че половин милион българи са на режим на вода и има сериозна заплаха това число да пораства. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в бунище за отпадъци освен от Европа, само че и от третия свят.

Всеки ден изникват нови и нови обстоятелства за такива отпадъци, импортирани в България за изгаряне. Вотът на съмнение към този момент има своята роля. Сигурни сме, че в случай че не бяхме го внесли и не бяхме по този начин сложили тематиката, доста от нещата, които последваха нямаше да се случат “, сподели тя.

„ Да, взеха се ограничения, само че те са краткотрайни, палеативни и съставляват гасене на пожари за понижаване на публичното напрежение. Тези ограничения не вземат решение систематичния проблем. Ако се откри вид да се обезпечи вода за Перник, то питаме ръководещите какво тъкмо ще се случи с Шумен и по какъв начин ще изпълнят язовир „ Тича “, добави Нинова.

„ За малко време от към месец в последно време държавното управление на Борисов получи три европейски санкции. За пръв път може би от своите другари в Европа българското държавно управление получава такива удари. България е наказана към този момент в съда за нечистия въздух освен това казусът е остарял.

Гледа се в Европа и съда още от 2017 година Жалкото е, че някои от горенето на боклуците и замърсяването на въздуха изкарва смъртоносни пари. Когато бъдат наложени наказания за това, този български народ ще заплати от джоба си “, добави Нинова.

Тя обърна внимание, че Европейска комисия стартира да се занимава с въпроси за медикаментите и за какво в частните лечебни заведения са продавани на доста по-висока цена. „ Третият е гордостта на Борисов – връщането на парите за автомагистрала „ Струма “, изясни Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР