Вотът на недоверие срещу британското правителство, внесен от лейбъристката опозиция,

...
Вотът на недоверие срещу британското правителство, внесен от лейбъристката опозиция,
Коментари Харесай

Правителството на Тереза Мей оцеля след вота на недоверие

Вотът на съмнение против английското държавно управление, импортиран от лейбъристката съпротива, не мина в Народното събрание. Предложението получи поддръжка от 306 гласа при 325 " срещу ", съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
Снощи Камарата на общините нанесе съкрушително проваляне на премиера реакционер Тереза Мей, като отхвърли с голямо болшинство контрактуваното от нея съглашение с Европейски Съюз по излизането на Англия от съюза. След това главната опозиционна мощ, Лейбъристката партия, внесе в долната камара на Народното събрание избор на съмнение против държавното управление, който обаче не мина.

Кабинетът оцеля с помощта на депутатите от нейната Консервативна партия и от дребната северноирландска Демократична юнионистка партия, която обезпечава болшинство на Тереза Мей в Камарата на общините. Сега английската министър-председателка ще би трябвало да продължи диалозите с депутатите от всички партии в опит да реализиране на консенсус по какъв начин да бъде сбъднат Брекзит, тъй че да бъде избегнат безпорядък и да не се стигне до нов референдум за участието на Англия в Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс. След като вотът на съмнение не мина, Мей разгласи, че ще се срещне още довечера с водачите на опозицията.
 След неуспеха на договорката за Брекзит: Ще остане ли Тереза Мей на власт? След неуспеха на договорката за Брекзит: Ще остане ли Тереза Мей на власт?
Втори основен избор в английския парламент за по-малко от денонощие - след съкрушителната загуба, при която договорката ѝ за Брекзит беше отхвърлена, премие...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР