Вотът на недоверие се оказа успешен и мина със 123

...
Вотът на недоверие се оказа успешен и мина със 123
Коментари Харесай

The Guardian: България пред четвърти избори за година и риск да не намери газ

Вотът на съмнение се оказа сполучлив и мина със 123 гласа " за " и 116 срещу. Всичко се случи, откакто ръководещата коалиция загуби болшинството си поради разногласия за бюджетните разноски и това дали България би трябвало да отключи присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз като вдигне ветото си върху преговорната рамка.

Кирил Петков, 42-годишен ученик на " Харвард ", който се ангажира да се бори с корупцията, зае мощна проевропейска и пронатовска позиция, откогато Русия нахлу в Украйна - необикновена позиция за страна с обичайно приятелско отношение към Москва. Анализаторите предвиждат, че новото държавно управление ще донесе по-неутрална политика по отношение на Русия.

Страната в този момент е изправена пред евентуално четвъртите си парламентарни избори от април 2021 година, което излага на риск милиони евро от фондовете на Европейски Съюз за възобновяване и проектите й да одобри еврото през 2024 година

Този политически застой може също да попречи на напъните на България да си обезпечи постоянен приток на природен газ, откакто Москва прекъсна доставките на синьо гориво поради отхвърли на страната да заплати в рубли. България съвсем напълно разчита на съветски газ.

Петков отхвърли каквито и да е съдружни договаряния с опозиционните партии в залата, само че ще потърси поддръжка от депутатите в Народното събрание, с цел да събере задоволително за ново държавно управление и да избегне предварителни избори.

Такива би трябвало да свика президентът Румен Радев в границите на два месеца и да назначи длъжностен кабинет, в случай че се стигне до сходен процес и Петков не успее да събере болшинство и проучвателните мандати не съумеят да бъдат осъществени от другите две обединения в Народното събрание на България.

превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР