Воронов е намерен в басейна на частния си дом във

...
Воронов е намерен в басейна на частния си дом във
Коментари Харесай

Пети топ мениджър на Газпром почина при странни обстоятелства в Русия

Воронов е открит в басейна на частния си дом във вилното населено място Морски тераси, покрай Санкт Петербург. Според информация в медиите е умрял от изстрел в главата, а до тялото е открит револвер, ийто собственик сега откриват органите на реда.

Според брачната половинка на починалия той се е отправил към вилата след спор с бизнес сътрудници. Тя оповестява, че от няколко седмици Воронов е почнал да пие доста и допуска, че е изгубил огромна сума пари. Руските медии оповестяват, че " Астра Шипинг " е приключила 2020 година със загуба от 95 милиона рубли, а през 2021 година загубите й възлизат на 65 милиона рубли.

От началото на годината това е към този момент петата гибел на топ мениджъри, свързани по един или различен метод с " Газпром ".

На 30 януари 60-годишният Леонид Шулман , началник на транспортната работа на " Газпром Инвест ", беше открит мъртъв във ваната си. Разследването заключи, че сатва въпрос за самоубийство, защото в къщата е било намерено предсмъртно писмо, в което Шулман изяснява, че не може повече да устоя на болката в счупения си крайник.

По-малко от месец по-късно, на 25 февруари, в същото село е открито тялото на заместник-генералния шеф на Единния разплащателен център на " Газпром " (касата на компанията) по корпоративна сигурност, 61-годишният Александър Тюляков . Твърди се, че се е обесил в гаража на къщата.

На 18 април в Москва бе открито фамилията на някогашния вицепрезидент на " Газпромбанк " Владислав Аваев . Разследването е стигнало до заключението, че претекстовете за убийството са битови - 51-годишният Аваев се твърди, че е прострелял с револвер 47-годишната си брачна половинка Елена и 13-годишната си щерка Мария, след което се е самоубил. В ръцете на починалия е намерено и оръжието.

На 21 април във вила в испанския град Лорет де Мар бе намерено мъртво фамилията на 55-годишния Сергей Протосени , топ управител на най-голямата съветска частна газова компания " Новатек ". Твърди се, че той е умъртвил жена си и щерка си с секира, а по-късно се е обесил в градината. Синът му Фьодор обаче описа пред кореспонденти, че е неуместно татко му да е умъртвил фамилията си и че всичко това е режисура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР