Волята на управляващите явно е да мине предложението за субсидия

...
Волята на управляващите явно е да мине предложението за субсидия
Коментари Харесай

ДПС: При субсидия от 1 лев да отпадне ограничението за финансиране на партиите от фирми

Волята на ръководещите очевидно е да мине предлагането за дотация от 1 лев, по тази причина Движение за права и свободи ще предложи да отпаднат законовите ограничавания за финансиране на партиите от юридически лица, както и таванът за физически, при изискванията на безспорна бистрота. Това съобщи зам.-шефът на групата на Движение за права и свободи Йордан Цонев след среща с Българска социалистическа партия по тематиката.

Ние сме за публично финансиране, към този момент 18 година го поддържаме, бяхме срещу референдума, и срещу това, че не се изяснява на хората нуждата от подобен вид дотация за партиите, изясни Цонев. Той предизвести, че с понижаване на дотацията от 11 на 1 лев на глас може да стане по-скъпо за бюджета. Да не се възстановят остарели връзки, които не са добре нито за страната, нито за бюджета, предизвести той.

Субсидия от 1, 5, 4 или 6 лв. не устройва никого, с изключение на двете огромни партии, счита Цонев.

Обединихме се да продължи европейския модел на финансиране, само че това зависи от ръководещите, съобщи след срещата зам-шефът на алената група Драгомир Стойнев. Но още веднъж отхвърли да разкрие какви са предложенията на Българска социалистическа партия за понижаване на дотацията.

Прокрадва се концепцията - да унищожаваме опозицията за локалните избори, а по-късно към края на годината още веднъж да върнем дотацията и дебата по нея, изясни Стойнев.

Българска социалистическа партия ще желае удължение на периода за оферти сред двете четения на закона, който изтича в сряда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР