Волята на премиера за промените в пенсионната формула е да

...
Волята на премиера за промените в пенсионната формула е да
Коментари Харесай

След срещата при Борисов: Няма да има орязани пенсии

" Волята на премиера за измененията в пенсионната формула е да не се позволява ощетяване на нито един човек ". Това сподели общественият министър Бисер Петков след незабавната среща, свикана от Борисов поради казуса с смяната в изчисляването на пенсиите. Петков добави, че ще бъде удължен диалогът с специалистите, с цел да се извърши поръчението на премиера.

Според новата формула, която влиза в действие от тази година, хората, които занапред ще се пенсионират, може да взимат по-малки пенсии от предстоящото. В понеделник беше оповестен прелиминарен разбор на Национален осигурителен институт за резултата от отпадането на трите години за интервала 1997-1999 год. Той е юридически на база симулация за бъдещите пенсионери. По думите на министъра данните демонстрират, че смяната ще се отрази удобно за повече от 60% от пенсионерите, за някои ще има безпристрастен резултат, а за към 30 на 100 ще има понижение на пенсиите от най-много 5%. Петков напомни, че смяната касае единствено бъдещи пенсионери, а не такива с към този момент отпуснати пенсии.

" Спекулация е, че ще се понижават пенсиите. Никой няма желание да понижава пенсията на нито един български пенсионер ". Това съобщи на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев, представен от БГНЕС.

" Целта не е да се спестят 9 млн. Имаме упоритостта да осигурим над 50-53 млн. за великденски надбавки. Това се надявам да бъде взето като решение още тази седмица ", сподели още вицепремиерът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР