Воля за съхраняване на ядреното споразумение с Иран изразиха във

...
Воля за съхраняване на ядреното споразумение с Иран изразиха във
Коментари Харесай

Страните по ядрената сделка с Иран се срещнаха във Виена в отсъствието на САЩ

Воля за запазване на нуклеарното съглашение с Иран показаха във Виена представители на всички страни по договорката без Съединени американски щати. Срещата се организира в атмосфера на закани от Техеран против проектите на няколко европейски сили да изпратят бойни кораби в Персийския залив.

 © БГНЕС
Преговорите във виенския хотел " Пале Кобург " бяха на равнище политически шефове в дипломатическите ведомства на Иран, Англия, Франция, Германия, Русия и Китай. За среща на външните министри договарящите още не са подготвени.
Абас Арагчи, заместник-министър на външните работи на Иран: Всички оставащи страни по нуклеарното съглашение са решени да спасят тази договорка, която е огромно дипломатическо достижение. Но Иран ще продължи лека-полека да анулира отговорностите си, до момента в който не види резултати от опитите за заобикаляне на американските наказания. "
В Техеран беше оповестено, че се възобновява производството на тежка вода, която може да се употребява за приемане на оръжеен плутоний. Пленяването на ирански танкер в Гибралтар при започване на месеца беше наречено нарушаване на нуклеарното съглашение. А реакцията на Запада против ареста на английски танкер от Иран преди 9 дни беше избрана като " дестабилизираща " за района.

Али Рабией, представител на държавното управление на Иран: Изпращането на европейски военен флот в Персийския залив ще е провокация - враждебно обръщение, което ще усили напрежението. "
В Ерусалим в това време Бенямин Нетаняху разгласи, че Израел към този момент разполага с ефикасен надатмосферен щит против нахлуване с балистични ракети.

Бенямин Нетанюху, министър-председател на Израел: Израел към този момент може да се оправи с балистичните ракети на Иран или на който и да било. Враговете ни би трябвало да знаят, че сме по-силни от тях и в защитата, и в нападението.
Финалните 3 тествания на хиперзвуковите ракети-прехващачи " Стрела 3 ", които са взаимно израелско-американско създание, са извършени в Аляска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР