Воля отново внесе законопроект, който предвижда поставяне на ПОС терминали

...
Воля отново внесе законопроект, който предвижда поставяне на ПОС терминали
Коментари Харесай

Воля пак настоя пътните глоби да се плащат в патрулката

" Воля " още веднъж внесе законопроект, който планува слагане на ПОС терминали за заплащане с банкови карти на санкциите на КАТ на място в полицейските патрулки. През юли партията за първи път внесе сходно предложение, само че то бе отхвърлено от Народното събрание.

Формацията припомня, че единствено от януари 2016 до юни 2017 година несъбраните от КАТ санкции са за близо 70 милиона лв.. В позицията се припомня, че оборудването на патрулките с терминали за заплащане ще спести доста време на водачите. На тях постоянно им се постанова да си вземат почивен ден, с цел да си платят санкциите, споделят от " Воля ".

" Грешка беше, че другите парламентарни групи не одобриха нашето предложение още предходната година. Ако го бяха създали, постъпленията към държавния бюджет щяха да са обилни. А стана противоположното - страната продължава да губи десетки милиони от безучастие. Внасяме предлагането си още веднъж, тъй като към нас се обърнаха доста пострадали водачи, чийто книжки са били отнети, поради неплатени санкции. От друга страна, ясно е, че конфискуваните книжки няма да изпълнят хазната “, разяснява депутатът от " Воля " Боряна Георгиева, представена от пресцентъра на партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР