ВОЛЯ няма да участва в събирането на подписите за нова

...
ВОЛЯ няма да участва в събирането на подписите за нова
Коментари Харесай

ВОЛЯ няма да участва в събирането на подписи за нова Конституция и ВНС

ВОЛЯ няма да взе участие в събирането на подписите за нова конституция и Велико народно събрание. Това заяви пред Нова тв депутатът от партията Кръстина Таскова.

" Ние сме поредни в своята позиция и оставаме на мнение, че сега на България й трябват велики българи, а не Велико национално заседание ", разясни Таскова.

Тя добави, че съгласно групировката й е нужно съставянето на по-широк кабинет, а не " ремонт на Народното събрание ".

В същото време се разбра, че има прогрес в договарянията сред съдружните сътрудници ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация за плана на новата Конституция и свикването на Велико национално заседание.

Още при представянето на плана от Вътрешна македонска революционна организация разясниха, че ще поддържат свикването на Велико народно събрание единствено в случай че в Конституцията бъдат включени и техни оферти.

" Безспорно има прогрес. Вчерашните диалози демонстрираха подготвеност за сериозен разговор. Обсъждаме доста от тематиките, които предложиха от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Днес те ще заседават и до края на деня евентуално ще имаме дефинитивно решение ", разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ пред bTV.

От страна на Вътрешна македонска революционна организация изискването е да бъдат признати техните оферти, тъй като в противоположен случай те няма да подпишат плана на ГЕРБ за Конституция.

Явор Божанков от Българска социалистическа партия разяснява, че новата Конституция е засегнатост за юридическата мисъл. " ГЕРБ се пробват да вкарат един гербаджийски ред, в който страната става прокурорска република. Няма нито един глас от Българска социалистическа партия да излезе в поддръжка на тази импровизация ", добави Божанков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР