Volvo е много напред, що се отнася до околната среда.

...
Volvo е много напред, що се отнася до околната среда.
Коментари Харесай

Volvo EX30 е с най-нисък въглероден отпечатък от моделите на марката

Volvo е доста напред, що се отнася до околната среда. Новото Volvo EX30 има най-малкия въглероден отпечатък от всички предходни електрически транспортни средства на шведската премиум автомобилна марка. Според разбора на виталния цикъл, който е оповестен в този момент, електрическият SUV има CO2 отпечатък от единствено 23 тона на 200 000 километра - което е към 60 % по-ниско от това на компактното Volvo XC40 с мотор с вътрешно горене.

Въглеродният отпечатък разпознава основните материали и процеси, които способстват за нездравословните излъчвания на автомобила. Докладът се концентрира извънредно върху излъчванията на парникови газове и обгръща целия витален цикъл на автомобила - от извличането и рафинирането на нужните първични материали до края на живота на автомобила.

Възобновяемата сила е решителен фактор - в случай че Volvo EX30 се зарежда извънредно със зелена вятърна сила, неговият CO2 отпечатък се понижава надлежно с към 42 % и 22 % спрямо световния и европейския микс от електрическа енергия. За да могат електрическите коли да развият цялостния си капацитет, вложенията в инфраструктура за възобновима сила би трябвало да бъдат увеличени и ускорени в международен мащаб, съгласно производителя.

" Преминаването към електрически коли е ключ към ограничение на изменението на климата. Но имаме потребност от повече бистрота, с цел да понижим още повече излъчванията " - споделя Йонас Оттерхайм, виновен за опазването на климата във Volvo Cars - „ Чрез проучване на въглеродния отпечатък на Volvo EX30 и идентифициране на основни материали и процеси, ние се стремим да получим скъпа информация, която може да помогне на нас и на цялата промишленост да вземем по-устойчиви решения. "

С разбора Volvo Cars сътвори цялостни оценки на виталния цикъл на три от електрическите коли, които пусна на пазара от 2019 година насам. Докладите за Volvo EX40, Volvo EC40 и Volvo EX30 са предопределени да служат като помощ при взимане на решения от клиентите, когато избират идващото си напълно електрическо транспортно средство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР