Volvo Cars стартира проекта за разработване на технологии за автономно

...
Volvo Cars стартира проекта за разработване на технологии за автономно
Коментари Харесай

Стартира проектът на Volvo за разработване на автономни технологии

Volvo Cars започва плана за създаване на технологии за самостоятелно шофиране благодарение на шведски фамилии, които ще тестват коли по публичните пътища на Гьотеборг и ще споделят усещанията си с екипа инженери на компанията.

Първите две фамилии от тестовата стратегия – Хейн и Симоновски от Гьотеборг, получиха първокласните SUV коли Volvo XC90, с които ще вземат участие в плана Drive Me. Още три фамилии ще ги последват при започване на 2018 година, а през идващите четири години до 100 индивида ще бъдат включени в плана Drive Me. Семействата ще допринесат за тестовата стратегия с скъпа информация, като разрешават на екипа инженери да следи по какъв начин употребяват колата, шофирайки на път за работа, до учебното заведение на децата или когато пазарят.

Volvo възнамерява да разполага с изцяло самостоятелна кола до 2021 година и данните от плана Drive Me ще изиграят решаваща роля в проектирането й.

„ Чувствам се ужасно като част от този план. Получихме опция да участваме в създаването на технология, която един ден ще избавя животи “, съобщи 45-годишният Алекс Хейн.
 Volvo Drive Me @@@
Drive me ще включва действителни консуматори, които ще тестват другите равнища на асистенция на лидера по време на ръководство и вероятно на напълно самостоятелно шофиране. Хейн и Симоновски получиха тестовите коли XC90, оборудвани с последната Volvo технология за подкрепяне на лидера при шофиране, както и с набор от камери и датчици, които ще следят държанието им на пътя и ще доставят колите с информация за протичащото се около тях.

По време на този първи стадий от плана, фамилиите ще държат ръцете си на кормилото и ще управляват ръководството от самото начало, до момента в който употребяват колите.

С течение на времето, всички участници в плана ще получат достъп до по-модерни коли, с по-развити самостоятелни технологии, откакто преминат особено образование. Но даже тогава, тестването на тези коли, в началото ще се прави в следена среда и под надзора на специалисти по сигурността от екипа на Volvo Cars.

Нито една нова технология няма да бъде въведена в употреба, в случай че съществува и най-малкото подозрение по отношение на нейната сигурност.

Това значи, че Volvo продължава да създава колите си със същото внимание и грижа, които затвърждават позициите му на производител на едни от най-сигурните коли в света.

Семейство Хейн се състои от 45-годишните съпрузи Алекс и Паула и техните дъщери, Филипа на 17 година и Смила на 14 година Семейство Хейн бяха първите, определени да вземат участие в плана Drive me по-рано тази година. Към тях в този момент се причисляват 44-годишният Сашко Симоновски, 41-годишната му брачна половинка Анна и техните деца, Елин на 10 година и Уилям на 8 година С развиването на плана в него ще се включат още фамилии.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР