Volvo Cars, производителят на премиум автомобили, планира да създаде нова

...
Volvo Cars, производителят на премиум автомобили, планира да създаде нова
Коментари Харесай

Volvo задълбочават партньорството си в Китай

Volvo Cars, производителят на премиум коли, възнамерява да сътвори нова взаимна софтуерна компания с Geely Holding, китайската автомобилна група, за шерване на съществуващи и бъдещи технологии, за задълбочаване на индустриалната синергия и за обезпечаване на икономии от мащаба, които ще им разрешат да създават по-бързо технологиите за електрически коли от ново потомство.

Според Меморандума за съгласие, подписан през днешния ден, Volvo Cars, Geely Auto и LYNK & CO ще споделят платформа на колите и технологиите за моторите посредством съглашения за кръстосано лицензиране на технологиите, ръководени от новото взаимно сдружение. Те ще си сътрудничат по-задълбочено посредством взаимно закупуване на съставни елементи и понижаване на разноските за доставяне.

Volvo Cars, Geely Auto и LYNK & CO са следени от Geely Holding, китайската автомобилна група. Новото взаимно сдружение ще бъде 50/50 владеене на Volvo Cars и Geely Holding със седалище в Китай и дъщерно сдружение в Гьотеборг, Швеция.

"Партньорствата за шерване на ноу-хау и технологии са обща процедура в автомобилната промишленост. Това е моделът, който възприемаме ", сподели Хакан Самуелсон, президент и основен изпълнителен шеф. И добави, че това планувано съдействие ще ускори опциите на Volvo за създаване на електрически коли от ново потомство.

Volvo Cars и Geely към този момент споделят технологии, по-специално Компактната модулна платформа (Compact Modular Architecture - CMA), която се употребява от Volvo Cars за по-малката гама коли от серията 40, която следва да бъде оповестена скоро, както и от LYNK & CO.

Правата за интелектуална благосъстоятелност върху технологиите, които ще бъдат споделени, ще останат благосъстоятелност на компанията, която ги е създала, само че самата технология ще може да се употребява от Volvo, Geely Auto и LYNK & CO посредством лицензионни съглашения. Бъдещи модулни флатформи за коли и други технологии ще бъдат споделяни и разработвани

въз основа на съглашения за шерване на разноските. Компанията, която води създаването, ще има технологията, а другите компании от групата ще имат цялостен достъп до нея посредством лиценз, като по този начин ще се понижат общите разноски за разработка.

Очаква се съдействието да бъде разширено в бъдеще, с цел да покрие също съставените елементи на електрическите коли като батерийни кафези, електромотори и системи за зареждане, с цел да се реализира оптималната степен на синергия в групата.

Отделно от това беше оповестено също, че Volvo ще придобие забележителен миноритарен дял от LYNK & CO. Това акционерно присъединяване отразява обстоятелството, че LYNK & CO ще се възползва от използването на технология на Volvo в този момент и в бъдеще. LYNK & CO ще бъдат взаимно владеене на Geely Holding, Geely Auto и Volvo Cars.

Ли Шуфу, ръководител на Geely Holding, сподели: "Ние ще създадем вероятни обилни изгоди в цялото ни портфолио посредством шерване както на технологии, по този начин и на платформи на коли от последващо потомство. Уверен съм, че синергия може да бъдат реализирана, като в същото време запазим обособената еднаквост и стратегическа автономност на нашите разнообразни автомобилни марки. " Гореспоменатите преводи подлежат на дефинитивни съглашения и утвърждения от съответните управляващи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР