Волов (Шумен) загуби драматично 1:2 завръщането си в домакинска среща

...
Волов (Шумен) загуби драматично 1:2 завръщането си в домакинска среща
Коментари Харесай

Волов загуби драматично в последните минути

Волов (Шумен) загуби трагично 1:2 завръщането си в домакинска среща с Локомотив (Русе) от втория кръг на Трета лига – Североизточна аматьорска футболна група. Победния гол русенци вкараха в 85 мин. не без помощта на помощник рефера Владимир Йорданов от близката страна на формалната естрада изоставащ постоянно с метър – два от последния защитник на Волов (Шумен).

Срещата се игра при цялостни трибуни на градския стадион Панайот Волов, където измежду формалните лица беше и кмета на община Шумен Любомир Христов.Въпреки загубата всички фенове на футболната игра от Шумен и района след последния съдийски сигнал изпратиха с ръкопляскания младите момчета на треньора Стоян Чешмеджиев. Не по този начин беше обаче отношението към съдийската бригада от Варна отпред с Мартин Великов.

Мачът стартира бурно и младите футболисти на Волов (Шумен) които в 8 мин. към този момент водеха с 1:0 с гола на Мартин Кръстев. Голът падна след осъществяване на директен свободен удар, който първо бе избавен от вратаря на Локомотив (Русе) Християн Николов, само че по-късно добавката на Кръстев бе точна за 1:0. Рано падналият гол посмути гостите от Русе, само че в идващите минути те и по този начин не можеха да завладяват вратата на шуменци защитавана зорко от Добромир Дочков, макар многото офанзиви осъществени посредством Мирослав Георгиев, Динко Станчев, Радомир Хараланов и други.

Все отново футболистите на Локомотив (Русе) съумяха да изравнят резултата в 32-тата минута след попадение на Мирослав Георгиев. В тази първа част на мача пропуски направиха и футболистите на Волов (Шумен) основно посредством Янислав Андонов, Сонер Кязим, Иван Цанев и Мустафа Мустафа. В началото на втората част гол на гостите осъществен от Радомир Хараланов бе анулиран поради очевидна засада неоспорен от никого.

Русенци пробваха да упражнят масиран напън с бързите си нападатели Динко Станчев, Радомир Хараланов и Дениз Неджмиев. На два пъти вратарят на Волов Добромир Дочков сподели отличен инстикт и резервира резултата. Един път и гредата оказа помощ на домакините от Шумен след бомбения шут на Динко Ставчев. В 75 мин. рефера от Варна Мартин Великов – малко преждевременно сподели втори жълт картон, респективно червен, на Янислав Андонов, който остави отбора на Волов с човек по-малко на терена.

Явно това беше пълноценно употребявано от състезателите на Локомотив (Русе) и в последните 10 мин. нападнаха непрекъснато вратата на домакините. В 85 мин. Дениз Неджмиев вкара за 1:2 като при попадението му имаше подозрение за засада, само че такава не бе маркирана от съдийската бригада. В последните минута на дуела шуменци също имаха късмет за гол, само че прибързаните дейности на Сонер Кязим, Мустафа Мустафа и Иван Цонев лишиха отбора от равнене на резултата след осъществяване на ъглов удар. Въпреки загубата шуменци изпратиха с ръкопляскане младите футболисти на Волов (Шумен), които се стараеха доста и не заслужаваха загубата на старта вкъщи.

Салим САЛИХ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР