Володимир Зеленски смени командващия Силите за специални операции на украинската

...
Володимир Зеленски смени командващия Силите за специални операции на украинската
Коментари Харесай

Зеленски смени командващия спецчастите на Украйна

Володимир Зеленски смени командващия Силите за специфични интервенции на украинската войска Виктор Хоренко. Той ръководеше този обособен жанр войски от юли 2022 година и тогава при представянето му президентът сподели, че е убеден, че " под негово управление ще има доста достижения и победи и с всеки ден ще приближаваме успеха ". Ген Хоренко остава в структурите на Главното разследващо ръководство на министерството на защитата.

На негово място е назначен полк. Серхий Лупанчук, който Зеленски показа като " умел офицер, строеви офицер, верният пълководец и човек, който може да добави повече мощ на нашите Сили за специфични интервенции ".

Промяната незабавно бе обвързвана в медиите с изявлението на Зеленски за сп. " Тайм ", оповестено тази седмица. В него имаше позоваване на разнообразни източници, съгласно които ще бъде заменен някой от министрите и един от високопоставените генерали. Те щели да бъдат псочени като виновни за " бавния развой на фронта ". в хода на офанзивата.

" Ние организираме неповторими интервенции в Украйна и в чужбина. Работим на тактическо, оперативно и стратегическо равнище. Резултатите от нашите задания не закъсняват. Не можем да разкрием доста в този момент, само че в бъдеще, мисля, ще моge да бъдат написани няколко книги за сполучливите ни интервенции ", сподели Хоренко в изявление, оповестено на 31 октомври.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР