Володимир Зеленски изненадващо пристигна в Бахмут днес, за да окуражи

...
Володимир Зеленски изненадващо пристигна в Бахмут днес, за да окуражи
Коментари Харесай

Зеленски изненадващо отиде в Бахмут, за да окуражи защитниците му


Володимир Зеленски изненадващо дойде в Бахмут през днешния ден, с цел да окуражи героичните му, въпреки и изтощени до краен лимит бранители. Посред бял ден украинският президент мина под неспирния обстрел на съветската артилерия, с цел да покаже, че градът е жив, държи се и е под контрола на Въоръжените сили на Украйна.

„ Имам достойнството да бъда през днешния ден тук и да се срещна с вас – нашите герои. Имам достойнството да ви стисна ръцете и да ви благодаря, че браните нашата страна и нейната самостоятелност “, сподели очевидно изтощеният Зеленски пред групата бойци – мъже и дами, на възраст от 18 до над 60 години. „ Днес видях от близко всички тези руини наоколо… Виждам и вашата тежка орис – да сте тук в този момент. Съдбата ви е тежка, само че е историческа – да отбраните нашата Украйна, с цел да я върнем на нашите деца “, продължи той.

„ Благодаря на всички вас и на вашите фамилии по тази причина, че сте тук в този момент. Благодаря и на вашите побратими, които загубихме в Бахмут и през цялата война. Но най-важно от всичко е успеха. След нея ще построим всичко още веднъж “, сподели президентът и връчи държавни награди на бойците.

С рискованото си пътешестване до „ нулевата точка “ на фронта Володимир Зеленски освен повдигна духа на бранителите на Бахмут. Той персонално сподели на съветската агитация, че градът е под украински надзор, без значение от техните ежедневни гръмки изказвания, че е „ съвсем високомерен “.

Впрочем, в случай че се гледат кремълските пропагандни канали, Бахмут „ пада “ всеки ден от няколко месеца насам и към момента не е високомерен от голямата вълна на окупационните войски. Нещо повече – единствено частната военна компания „ Вагнер “, благосъстоятелност на „ Готвача на Путин “ Евгений Пригожин, загуби сред 30 и 40 хиляди бойци в борбата за Бахмут.

Преди войната градът имаше към 70 000 поданици. Днес той е съвсем изцяло погубен и обезлюден, като доста други украински градове.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР