Володимир Зеленски е новият президент на Украйна. След обработката на

...
Володимир Зеленски е новият президент на Украйна. След обработката на
Коментари Харесай

Володимир Зеленски е новият президент на Украйна

Володимир Зеленски е новият президент на Украйна. След обработката на над 90 % от протоколите от изборните секции в Украйна той резервира преднината си от съвсем 50 % пред съперника си, досегашния президент Петро Порошенко. За Зеленски са дали своят вот 73 % от гласоподавателите, а за Порошенко - малко над 24 на 100.

 © БГНЕС
Връщането в Украйна на " всички пандизчии и пленници " и проект за прекъсване на огъня в Донбас - тези първи задания си сложи Володимир Зеленски, директно откакто стана ясно, че печели президентските избори в Украйна.

Сред първите, които поздравиха Зеленски бяха ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, френският президент Еманюел Макрон и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде поръчка за продължение на съдействието сред алианса и Киев.

Украйна има късмет да извърши позитивни промени в интерес на цялото общество след президентските избори, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Настоящият президент Петро Порошенко призна своята загуба и поздрави спечелилия, само че акцентира че няма желание да се отдръпва от политиката.

Зеленски е комедиен артист, който стана прочут с ролята си на президент. В действителния живот, предизборната му акция беше построена на антикорупционни послания и обещания за завършек на войната със сепаратистите в Донбас.

 Зеленски приема поздрави след успеха си на изборите в Украйна Зеленски приема поздрави след успеха си на изборите в Украйна
Световни водачи поздравиха Володимир Зеленски за успеха му на президентските избори в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР