Volkswagen of America (VWoA) обяви, че днес в завода на

...
Volkswagen of America (VWoA) обяви, че днес в завода на
Коментари Харесай

Volkswagen стартира производството на първата си електрическа кола в САЩ

Volkswagen of America (VWoA) разгласи, че през днешния ден в завода на компанията в Чатануга, Тенеси, е почнало производството на напълно електрическия модел ID.4.

ID.4- най-популярната електрическа кола на Volkswagen, от която все още има осъществени повече от 190 000 екземпляра, е първата първата по рода си електрическа, която Volkswagen сглобява на локално равнище

От Volkswagen имат намерение да усилят производството на до 7000 единици месечно до края на тази година, с следващ растеж през 2023 година. Първите доставки на съединените в Съединени американски щати представители на ID.4 се чака да бъдат при новите си притежатели от октомври тази година.

Първоначално, Volkswagen ID.4 ще се създава в Съединени американски щати във вресии със задно и задвижване на четирите колела, и с интегрирана батерия с потенциал от 82 kWh. Преди края на 2022 година, в завода ще стартира сглобяването и на трансформация със задно задвижване и батерия 62 kWh.

В завода на VOlkswagen в Чатануга работят повече от 4000 индивида, а преди стартирането на процеса по производството на ID.4 в него бе направена инвестиция в размер на 800 милиона щатски $.

Портфолиото електрически автомобили, сглобявани в Съединени американски щати, ще продължи да се развива, като през 2024 година е планувано начало на производството на нов електрически седан и ID. Buzz, а от 2026 година и на няколко SUV модела.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР