Volkswagen обмисля дали да затвори заводи в Германия за първи

...
Volkswagen обмисля дали да затвори заводи в Германия за първи
Коментари Харесай

„Ситуацията е напрегната“: Защо Volkswagen мисли да затваря заводи в родната си Германия

Volkswagen обмисля дали да затвори фабрики в Германия за първи път в своята 87-годишна история. Причината е, че компанията се пробва да усили съкращенията на разноските на фона на възходящата конкуренция от китайските производители на електрически транспортни средства.

В изказване от понеделник немският авто производител, една от най-големите автомобилни компании в света, съобщи, че не може да изключи затварянето на фабрики в родната си страна. Други ограничения за „ поддържане на бъдещето “ на компанията включват опити за преустановяване на съглашение за отбрана на труда с профсъюзите, което е в действие от 1994 година, написа CNN. 

Европейската автомобилна промишленост е в доста сложна и сериозна обстановка “, сподели изпълнителният шеф на Volkswagen Group Оливер Блуме.

„ Икономическата среда стана още по-трудна и нови съперници навлизат на европейския пазар. По-специално Германия като място за произвеждане изостава още повече във връзка с конкурентоспособността ”, добавя той.

Плановете на Volkswagen за понижаване на разноските ще се сблъскат със сериозна опозиция от страна на представителите на труда, които държат съвсем половината места в надзорния съвет на компанията - органът, който назначава изпълнителни мениджъри.

IG Metall, един от най-мощните синдикати в Германия, в понеделник упрекна неприятното ръководство за минусите на компанията и даде обещание да се бори за отбрана на работните места.

Днес бордът показа безконтролен проект, който разклаща самите основи на Volkswagen, всеобщо застрашавайки работни места “, сподели в изказване водещият договарящ на IG Metall Торстен Грьогер.

„ Този ​​подход е освен късоглед, само че и доста рисков – рискува да унищожи сърцето на Volkswagen... Няма да толерираме проекти, които компанията прави за сметка на работната мощ. “

Volkswagen има съвсем 683 000 служащи по целия свят, в това число към 295 000 в Германия, съгласно последния доклад за приходите.

Томас Шефер, основен изпълнителен шеф на Volkswagen леки коли, сподели, че компанията остава ангажирана с Германия „ като бизнес място “. Той добави, че VW ще стартира незабавни диалози с представители на чиновниците, с цел да изследва опциите за „ стабилно преструктуриране на марката “.

Ситуацията е извънредно напрегната и не може да бъде решена посредством елементарни ограничения за понижаване на разноските “, сподели Volkswagen.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР