Volkswagen не се е отказала от продажбата на част от

...
Volkswagen не се е отказала от продажбата на част от
Коментари Харесай

Porsche все пак може да стигне до борсата

Volkswagen не се е отказала от продажбата на част от акциите на Porsche, оповестяват източници пред Reuters. Германският тръст обмисля първично обществено предложение на производителя на първокласни спортни коли, като задачата е с приходите да поддържа прехода си към електрическа подвижност.

Изчислява се, че Porsche, като обособена компания, може да получи оценка сред €45 милиарда и €90 милиарда Пазарната капитализация на цялата VW група е €110 милиарда

Спекулации за вероятно листване на Porsche се появиха през последната година, само че към този момент няма взето решение поради комплицираната конструкция на акционерите в компанията, споделят източниците.

По-рано немският бизнес вестник Handelsblatt писа, че фамилиите Порше и Пиех, които управляват Porsche SE, най-големият акционер във Volkswagen, обмислят да продадат част от каузи си, с цел да финансират придобиване на акции в Porsche.

Семействата управляват 31,4 % от Volkswagen и 53,3 % от гласовете посредством Porsche SE. Изданието писа, че те могат да продадат акции на стойност €15 милиарда, с което ще останат най-големият акционер във Volkswagen.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР