Volkswagen може да обяви изтеглянето си от Русия в близките

...
Volkswagen може да обяви изтеглянето си от Русия в близките
Коментари Харесай

След Renault и Volkswagen май ще напусне окончателно Русия

Volkswagen може да разгласи изтеглянето си от Русия в околните дни, само че сглобяването на коли ще остане най-малко на площадката в Нижни Новгород, разбра Gazeta.Ru. Заради такова решение потребителите и служащите на завода в Калуга ще пострадат най-вече, считат специалисти.

Фактът, че Volkswagen скоро ще разгласи окончателното си евакуиране от Русия, заяви Сергей Циганов, създател на канала Russian Car Telegram, базирайки се на лични източници.

„ Знаете ли кой ще бъде идващият след Renault? Това ще е Volkswagen. Очаква се концернът да разгласи окончателното си евакуиране от Русия на 26-27 май. Знам към този момент, че решението е взето “, написа той.

Губернаторът на област Калуга Владислав Шапша в изявление за Gazeta.Ru означи, че районното държавно управление към момента няма такава информация за решението на немския сътрудник.

„ Редовно се срещаме с управлението на съветското поделение на Volkswagen, те неотдавна удължиха времето за престой и възнамеряват да реорганизират веригата за доставки на съставни елементи по подобен метод, че да продължат работата си “, сподели Шапша.

В случай, че Volkswagen въпреки всичко реши да напусне Русия, управлението на района дава обещание да обезпечи работа на чиновниците на завода. „ Ще намерим решение, което ще разреши на хората да запазят работата си “, акцентира Шапша.

`След

Източниците на Gazeta.Ru във Volkswagen Group Rus (руското дъщерно сдружение на концерна) обаче означават, че индустриалният проект за завода в Калуга е направен най-малко до есента. В същото време времето за престой на служащите е удължено до края на май.

„ Сега индустриалната стратегия е направена по подобен метод, че производството на коли е планувано през септември. Но това също може да се промени “, споделя събеседникът на Gazeta.Ru.

От съветското посланичество на Volkswagen Group оповестиха за Gazeta.Ru, че производството на коли в съветски обекти е спряно за неустановен период.

„ Постоянно следим развиването на обстановката. Поради високото равнище на неустановеност в актуалната обстановка не можем да предвидим дата за обновяване на производството в Русия. Служителите бездействат, заплатите се изплащат в сходство със законодателството на Руската федерация “, оповестяват от пресслужбата на Volkswagen Group Rus.

Информацията за вероятното овакантяване на Volkswagen от съветския пазар остана без коментар в централата на компанията. Но всичко подсказва, че Volkswagen ще разгласи изтеглянето си от съветския пазар в близко бъдеще, сигурен е самостоятелният съветник по автомобилната промишленост Сергей Бургазлиев.

Въпреки че, съгласно него, немският тръст ще го направи по същия метод като Renault, който реши да резервира сглобяването на известни модели под марката Москвич.
`След

„ Мисля, че под някаква форма концернът Volkswagen въпреки всичко ще остане в Русия. Ако приказваме за GAZ, договорното сглобяване е допустимо без логото на Volkswagen, да вземем за пример под марката GAZ - аргументира се Бургазлиев в изявление за Газета.Ru.

„ Те могат да намерят покупател за основния цех в Калуга или да го продадат с алтернатива с опция за назад изкупуване в границите на няколко години.

Заводът на Volkswagen в Калуга сега може да коства $350-400 млн. и е разумно да се търсят евентуални купувачи измежду китайските сътрудници на немския тръст, с които марката има взаимно произвеждане в самия Китай, счита специалистът.

„ Малко евентуално е самата марка Volkswagen да остане в Русия. Теоретично могат да следват китайската скица, където да вземем за пример има самостоятелна марка Jetta “, заключи Бургазлиев.

Volkswagen Corporation влага над 1 милиард евро в Русия и ще бъде тъпо, в случай че въпреки всичко се вземе решение за овакантяване на страната ни, отбелязва Игор Моржарето, колумнист на радио Вести ФМ.

„ Първоначално автомобилните производители, в това число Volkswagen, оповестиха, че просто замразяват производството и продажбите. Тъй като обстановката не се е трансформирала, явно е, че компанията не е в положение да продължи да изплаща заплати на служащите “, сподели още Моржарето.

" Напускането на Volkswagen ще бъде удар за потребителите, които обичат тези коли, само че и за германците поради по-ниските ставки на възнаграждение в района на Калуга, където се намира главният цех на компанията в Русия ", заключи Моржарето.
`След

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР