Volkswagen изтегля повече от 260 000 компактни автомобила в САЩ,

...
Volkswagen изтегля повече от 260 000 компактни автомобила в САЩ,
Коментари Харесай

Volkswagen изтегля 260 000 малки автомобила заради риск от пожар

Volkswagen изтегля повече от 260 000 компактни автомобила в Съединени американски щати, защото помпата, ситуирана в резервоара за гориво, може да докара до приключване на гориво и вероятно до пожар, съобщи CNN.

Засегнатите коли са разнообразни модели Volkswagen Golf, Golf GTI, Golf Sportwagen, Jetta и Audi A3 от моделните години 2015-2020. Не са включени всички моделни години за всеки от тези модели и единствено версиите с предно задвижване, а не със задвижване на всички колела. Audi е първокласната марка на VW, а всички тези модели са тясно свързани.

Неправилно инсталирано уплътнение към смукателната помпа наоколо до резервоара за гориво може да разреши струпване на гориво в системата, предопределена за хващане на бензиновите пари. Оттам горивото може да изтече от автомобила. Ако бензинът влезе в контакт с искра или различен източник на запалване, той може да провокира пожар. От Volkswagen настояват, че до момента няма пожари, провокирани от този проблем.

От средата на април VW ще изпрати писма до притежателите на колите, включени в изтеглянето. Собствениците ще бъдат инструктирани да закарат автомобила си в дилърски център, където помпата ще бъде сменена гратис.

Някои от тези модели бяха включени и в изтеглянето от пазара през 2016 година за същия проблем, само че конфигурираната тогава аварийна горивна помпа не е решила изцяло казуса, съгласно документите в подадената от VW поръчка за евакуиране от пазара до Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР