Volkswagen изостава все повече и повече от Tesla в състезанието

...
Volkswagen изостава все повече и повече от Tesla в състезанието
Коментари Харесай

И Tesla, и Toyota изпревариха Volkswagen през 2021 година

Volkswagen изостава от ден на ден и повече от Tesla в надпреварата за растящия пазар на електрически автомобили, написа CNN.

Най-големият европейски производител регистрира 452,9 хиляди доставени електрическия автомобил през 2021 година — съвсем двойно по отношение на 2020 година Дори и това обаче не е задоволително, с цел да поддържа темпото на Tesla, която е продала 936 хиляди автомобила през 2021 година

Общо, Tesla усилва доставките си с 436,6 хиляди през предходната година, до момента в който покачването при Volkswagen Group, която има още и Audi, Porsche, Skoda и други, е 220,9 хиляди

Германският колос даде обещание над $100 милиарда през идващите пет години за електрифициране на моделната си гама. VW към този момент води по продажби на електрически автомобили в Европа, където чака четвърт от продадени коли през 2026 година да са електрически. Компанията пусна и нови модели, в това число електрически хечбек и SUV, само че напредъкът бе занимателен поради проблеми в доставните вериги.

Tesla предвижда, че с помощта на новите фабрики в Тексас и Германия ще записва годишен растеж на продажбите от най-малко 50 % през идващите няколко години.

Иначе, Volkswagen Group регистрира общо най-ниските си продажби от 10 години насам — 8,9 млн. автомобила с мотор с вътрешно горене и/или електрифицирани. Брандът Volkswagen бележи спад от 8,1 % до по-малко от 4,9 млн. доставени автомобила. Най-голям е той в Китай, където компанията е продала 14,8 % по-малко коли.

Електрическите модели съставляват 5,1 % от продажбите на групата през предходната година.

Короната още веднъж е в Toyota

Японският колос Toyota към момента не е отчел продажбите за последния месец на 2021 година, само че към този момент е ясно, че взима короната за втора поредна година. Само сред януари и ноември 2021 година производителят е продал 9,56 млн., с което надвишава регистрираните от Volkswagen Group продажби.

Японският бранд печели от ден на ден последователи и на Стария континент, където осъществя 1,03 млн. продажби за 2021 година и усилва пазарния си дял до рекордните 6,4 %.

Corolla, Yaris и RAV4 дават отговор за 55 % от общите продажби в Европа. Повече от половината продадени коли на Стария континент са били хибриди.

Toyota съумя да завземе пазарен дял и в Съединени американски щати, където съумя да детронира GM, която годишно водеше от 1931 година насам
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР