Volkswagen иска ЕС да смекчи по-строгите ограничения за емисиите на

...
Volkswagen иска ЕС да смекчи по-строгите ограничения за емисиите на
Коментари Харесай

Volkswagen иска ЕС да смекчи по-строгите ограничения за емисиите на СО2

Volkswagen желае Европейски Съюз да смекчи по-строгите ограничавания за излъчванията на СО2. Производителите на коли, които не съблюдават по-строгите ограничавания за излъчванията на CO2, могат да бъдат изправени пред солидни санкции през идната година.

Volkswagen AG желае европейските регулатори да понижат задачите за излъчванията, които би трябвало да влязат в действие през идната година и да подложат най-големия производител на коли в Германия на огромни санкции.

VW би трябвало да понижи излъчванията с към 15% през идната година, съгласно пазарния откривател Jayto, тъкмо когато търсенето на електрически коли понижава в Европа.

От 2025 година производителите на коли в Европейски Съюз би трябвало да понижат количеството CO2, отделяно от новите автомобилни паркове. А това е задача, която ще бъде още по-трудна за осъществяване поради новия стандарт за премерване, който по-точно подхожда на действителните условия на шофиране.

Припомняме, че с цел да реализира задачата си за чисти нулеви излъчвания до 2050 година, Европейски Съюз постанова условия за понижаване на излъчванията от колите. Сухопътният превоз дава отговор за една пета от общите излъчвания на парникови газове в Европейски Съюз.

Европейският съюз цели да понижи до 2030 година излъчванията от коли с 55%, а тези от микробусите – с 50%. До 2035 година ще би трябвало новите коли и микробуси да бъдат с нулеви излъчвания на СО2.

Нидерландският народен представител Ян Хойтема (Обнови Европа), създател на отчета на Парламента, даде изявление онлайн във Фейсбук за новите правила през юли 2022 година, което е в основата на отговорите по-долу.

Кога ще влезе в действие възбраната за продажби на нови коли, емитиращи CO2, включително работещи с нефт и дизел?

От 2035 година всички нови коли, които се продават на пазара, ще би трябвало да не емитират никакъв въглероден диоксид. Стремежът с тази мярка е до 2050 година транспортният бранш да стане безпристрастен по отношение на климата.

Източник – „ Bloomberg/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР