Volkswagen и Seat отзовават над 400 000 автомобила заради проблем

...
Volkswagen и Seat отзовават над 400 000 автомобила заради проблем
Коментари Харесай

VAG изтегля 400 хил. коли заради списание

Volkswagen и Seat отзовават над 400 000 автомобила поради проблем с предпазните колани, открит от финландско списание. Докато тествали новия кросоувър Arona, редакторите на Tekniikan Maailma открили, че в случай че на задната седалка се возят трима души, а колата завива наляво с висока скорост, закопчалката на междинния колан натиска и отключва тази на пасажера отляво. Същият резултат се получавал и при най-новите версии на Polo и Ibiza.



Собствени проби от VAG са удостоверили казуса, разказан от Tekniikan Maailma. Сервизите ще би трябвало да посетят към 220 000 "фолксвагена " и 191 000 Ibiza и Arona от моделните 2017 и 2018 година, а от немския тръст предлагат междинното място на задната седалка да не се употребява, до момента в който не бъде утвърден проект за отстраняването на неизправността.

Според Tekniikan Maailm казусът има елементарно решение. Финландците считат, че коланът, с който е захваната самата закопчалка, би трябвало да бъде съкратен или продължен "с няколко сантиметра ", което ще ѝ попречи да натиска прилежащата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР