Volkswagen Group планира да построи новия си завод за автомобили

...
Volkswagen Group планира да построи новия си завод за автомобили
Коментари Харесай

Ханделсблат: Volkswagen вероятно ще избере Турция за новия си завод

Volkswagen Group възнамерява да построи новия си цех за коли в Турция, твърди в материал немското икономическо издание Ханделсблат, като се базира на свои източници от групата.

Според него концернът желае да построи нов цех в страна с евтина работна ръка, а " изборите евентуално ще се сведат до място, където политическата обстановка е сложна: Турция ".

" Унгария и Полша бързо бяха свалени от листата, заплатите там към този момент бяха прекомерно високи. Оставаха Румъния, Сърбия, България и Турция ", написа Ханделсблат. Междувременно този избор се стесни: Volkswagen възнамерява да построи новия си авто цех в Турция, продължава вестникът. Въпреки че гласуването към момента не е дефинитивно, по този начин се твърди в средите на групата и има авансово решение за изграждане на новата фабрика в Турция, написа Ханделсблат.

Решаващи са били няколко фактора. Първият са парите, отбелязва изданието. Правителството в Анкара е готово да даде трицифрена сума в милиони евро за поддръжка на строителството на нова фабрика за коли, оповестяват за Ханделсблат осведомени източници. За любимец, във Волфсбург (централата на компанията - б.р.) е посочено място в западна Турция покрай град Измир. Анкара е дала обещание забележителна част от плануваните капиталови разноски от към 1,3 милиарда евро да бъдат покрити.

" С такава финансова поддръжка Турция може елементарно да се опълчи на предложенията от България. Правителството в София всеобщо предизвиква основаването на нова фабрика на VW в тяхната страна. Две вероятни места са в окончателния асортимент. " В поддръжка на България приказва фактът, че страната е част от Европейския съюз и по този метод подсигурява избрана правна сигурност ", споделя управител на Volkswagen ", продължава материалът на Ханделсблат.

Разговорите със съответните държавни управления обаче към момента не са завършени, написа изданието. " В момента договарянията се организират с местоположения в България и Турция ", е споделил преди няколко дни основният изпълнителен шеф на концерна Херберт Дийс на среща на вътрешния мениджмънт. 

Окончателното решение ще бъде взето през идващите седмици, като в него решаваща роля ще играе и Надзорният съвет. Преди лятната огромна отпуска в главния цех във Волфсбург, която стартира в средата на юли, би трябвало да има дефинитивно решение. Твърди се, че Дийс е бил през предходната седмица в Турция за договаряния - това споделят източници от бизнес средите.

Основен въпрос за избора на Турция е политическият режим в страната.

През последните години Volkswagen построи много нови заводи на места в Китай, чието държавно управление постоянно нарушава демократичните правила, означават наблюдаващите. Ръководството на концерна е употребявано за деликатни решения. Въпреки това, доста мениджъри в Турция не се усещат добре в фирмите си. " Не знаем кого бихме желали да изпратим, когато турският президент пожелае да пристигна на откриването ", разяснява почитан изпълнителен шеф.

Първият създаден модел в новия цех на Volkswagen по проект би трябвало да бъде VW Passat. Сегашният индустриален обект в Емден би трябвало да бъде изцяло трансформиран в място за производството на електрически транспортни средства до 2022 година Това подсказва, че Skoda Superb също евентуално ще се създава в Турция (ако заводът бъде там). И двата автомобила са основани на една и съща платформа и могат да бъдат създадени дружно по-ефективно, оповестяват осведомени от кръговете на групата, представени от Ханделсблат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР