Volkswagen AG, заради които дизелът тръгна към забвение, вярват в

...
Volkswagen AG, заради които дизелът тръгна към забвение, вярват в
Коментари Харесай

Компанията, която уби дизела, вижда неговото бъдеще

Volkswagen AG, поради които дизелът потегли към забвение, имат вяра в бъдещето на технологията и чакат потребителите да се завърнат към нея - и то скоро, написа Bloomberg.

" Дизелът ще преживее подем в не прекомерно далечното бъдеще, тъй като хората, които са карали такива коли, ще осъзнаят, че в действителност е бил много комфортна шофьорска идея ", споделя основният изпълнителен шеф Матиас Мюлер.

" Когато познанието, че дизелът в действителност е природносъобразен се откри в мозъците на хората, тогава, съгласно мен, няма да има причина да не си купят подобен ".

Коментарът на Мюлер е меко казано самоуверен, като имаме поради, че Volkswagen задели 30 милиарда $, с цел да покрие санкциите, правосъдните разноски и ремонтите на дизеловите си коли, оборудвани с излъган програмен продукт, който да ги показа като екологични по време на тестванията.

 Германия поведе Европа към края на дизела
Германия поведе Европа към края на дизела

Все повече огромни градове постановат възбраната за остарели коли

Ефектът от големия скандал не закъсня. Германия разисква вероятни забрани на дизелови коли в редица градове, а Китай, Франция, Англия, Индия и други напряко ще забранят продажбите на всевъзможни коли с мотор с вътрешно горене.

Потребителите също обърнаха тил на технологията, а в Германия продажбите им към този момент са една трета от общите, до момента в който преди този момент страна половината.

В контрастност със смелата прогноза на Volkswagen, Toyota Motor Corp. стартира да отстранява дизеловите разновидности на някои от колите си, като през тази година ще продава своя освежен Auris с два хибридни и един бензинов мотор с наложително пълнене. Ford Motor Co. към момента поддържа дизела, само че счита, че в някои сегменти той ще изчезне.

 25% срив на продажбите на дизелови коли във Англия
25% срив на продажбите на дизелови коли във Англия

Общо доставките понижават с 6,3% по отношение на година по-рано

Европейските производители имат стремежи да запазят дизеловите разновидности, защото ги виждат като ефикасен метод да покрият регулаторните условия за въглероден диоксид - най-малко до момента в който електрическите коли не навлязат по-сериозно на пазара. Това важи изключително за немските производители, които вършат по-големи и мощни мотори.

" Имаме потребност от дизела, с цел да реализираме задачите за CO2 ", споделя Хърбърт Дайс, който оглавява марката, откакто показа концепцията за напълно електрическия I.D Vizzion, който ще може да изминава по 650 километра с едно зареждане.

До 2021 година автомобилните производители би трябвало да понижат равнищата на въглероден диоксид, който колите от гамата им изпускат, до приблизително 95 грама за километър. " В последна сметка потребителят ще има думата ", заключи Карлос Таварес, CEO на PSA Group.

 В Норвегия електрическите автомобили надминаха по продажби за година колите на бензин и дизел
В тази страна електрическите автомобили надминаха по продажби колите на бензин и дизел

За първи път
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР