Волфсбург постигна втора победа на старта на сезона в Бундеслигата

...
Волфсбург постигна втора победа на старта на сезона в Бундеслигата
Коментари Харесай

Волфсбург разгроми Херта с тактиката на столичани от “Алианц Арена”

Волфсбург реализира втора победа на старта на сезона в Бундеслигата след безапелационно 3:0 над Херта (Берлин) в столицата в заключителния дуел от втория кръг. Седмица по-рано берлинчани бяха затруднили Байерн (Мюнхен) за 2:2 на “Алианц Арена”, само че през днешния ден самите те станаха жертва на сходна тактичност. Холандският национал Ваут Вегхорст откри от дузпа в 9-ата минута, появилият се като промяна Йосип Брекало отхвърли домакините с прецизен шут в 83-ата минута, a във финалните секунди на постоянното време хърватинът асистира на Жером Русийон за третото попадение.

Играчите на Херта претендираха за дузпа още в 1-вата минута, когато Ондрей Дуда се строполи в наказателното поле. Първоначално Гуидо Винкман уточни бялата точка, само че след консултация с ВАР анулира решението, откакто реши, че капитанът на “вълците” Жошуа Гилавоги е играл първо с топката.

В 9-ата реферът обаче не се нуждаеше от помощ от видеотехнологията, тъй като Карим Рекик извърши явно нарушаване против връхлитащия Феликс Клаус и този път наказателният удар беше от 100-процентовите. Вегхорст изпрати Руне Ярстейн в другия ъгъл и Волфсбург поведе с 1:0.

Ice-cold pic.twitter.com/Dcl3FhSsj4
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) August 25, 2019
Последваха няколко благоприятни условия за домакините, като при най-чистата за първото полувреме Марко Груич стреля мощно, само че Коен Кастеелс избави, а незабавно по-късно Гилавоги подложи тяло, с цел да парира добавката.

През съвсем цялата втора част отборът на Волфсбург се защитаваше с всичките 11 футболисти в своята половина, което оптимално затрудни столичани. Дейви Зелке в 79-ата минута откри единствената разкрила се междина и преодоля вратаря, само че никой негов съотборник не съумя да засече.

“Вълците” дочакаха своя момент в 83-ата, когато Брекало с лекост мина около Никлас Щарк и търкулна кълбото край Ярстейн за 2:0. В 90-ата присъединилият се в офанзива Русийон прониза вратаря за 3:0 с шут в близкия му ъгъл.

В идващия кръг Волфсбург може да усили актива си, защото приема новака Падерборн 07. “Старата дама” пък я чака посещение на Шалке 04. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ Бундеслига 2 кръг, неделя 25 август  Херта 0:3краен резулат  Волфсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР