Волейнационалите на България се изправят срещу Германия в спор за

...
Волейнационалите на България се изправят срещу Германия в спор за
Коментари Харесай

Довечера преброяваме волейбола ни - мъже или...

Волейнационалите на България се изправят против Германия в спор за класиране на 1/4-финалите от европейското състезание 2021. Двубоят е довечера от 20:00 часа в Острава (Чехия).

Селекцията на Силвано Пранди потегли добре в група В, като стартираха с две победи – над Черна гора с 3:0 и Чехия с 3:2, само че по-късно позволиха провали от Италия и Словения. В решаващия дуел - против Беларус, нашите победиха с 3:1. Така те приключиха на трето място в групата.

Германците записаха четири победи и единствено една загуба - от олимпийския първенец Франция. С това те завършиха на втора позиция в групата, мачовете от която се играха в Талин (Естония).

Двата тима се срещат на Евроволей за последно през 2015 година, като страната ни е един от домакините на форума. В груповата фаза родните представители отвяват противника с 3:0 гейма още в първата си среща. След това ориста още веднъж изправя " лъвовете " против водения тогава от Витал Хайнен състав - резултатът се повтаря. На полуфиналите обаче ни препъва Франция и оставаме четвърти.

" Трикольорите " се сблъскаха с германците и на олимпийската подготовка при започване на 2020 година в Берлин, като отстъпиха след мъжка борба.

На последното европейско състезание (2019 г.) българските национали отпаднаха след загуба на 1/8-финалите от Словения с 3:1 гейма.

Срещата ще се излъчва директно по РИНГ, от 20:00 ч. б.в.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР