Волейболното първенство при мъжете навлиза в решителната си фаза. В

...
Волейболното първенство при мъжете навлиза в решителната си фаза. В
Коментари Харесай

Мартин Божилов: Основните проблеми на Нефтохимик са на посрещане

Волейболното състезание при мъжете навлиза в решителната си фаза. В неделя стартират полуфиналните серии. В едната от тях ЦСКА се изправя против първенеца Нефтохимик. През сезона двата отбора си размениха по една победа. " Червените " приключиха второ място в постоянния сезон, бургазлии останаха трети. Това дава домакинско преимущество на столичани, само че в действителност не в същинския смисъл, защото ЦСКА няма да играе в своята зала " Васил Симов ", а в " Христо Ботев ". Причината е ясна – " Васил Симов " няма лиценз за този стадий от шампионата. Либерото на " алените " Мартин Божилов приказва за BGvolleyball.com преди дуелите с Нефтохимик.

Мартине, следва нов конфликт с Нефтохимик. Кои са слабите страни на съперника?

Вижда се, че тимът на Нефтохимик навлиза в добра форма. Има положителни състезатели. Серията е много дълга - 3 от 5. Всичко е допустимо. Имаш право на неточност. Грешката е поправима. Ние също успяхме да наберем някаква скорост и да навлезем в някаква форма. Очаквам положителни и оспорвани дуели от двата тима. Надявам се по-добрият да победи.

Как може да ги затрудните?

Може би на посрещане, като изключим Теодор Салпаров, който се пробва да покрива и Ален Джорджевич, и Георги Петров. Мисля, че там са главните им проблеми. Но в случай че съумеят да посрещнат, стават много непреодолими, тъй като имат съществени и мощни нападатели и тогава става доста мъчно за съперника. Ако успеем с нашия сервис да ги затрудним, имаме действителни шансове да победим.

Доколко ще се отрази това, че ще играете в зала " Христо Ботев ", а не във " Васил Симов "?

Мисля, че няма да се отрази. Миналата година играхме там с Монтана на полуфиналите. Победихме ги и залата беша цялостна. Надявам се още веднъж нашите почитателите да дойдат да ни поддържат и да им се отблагодарим с добра игра и победа. Феновете ни знаят, че това са решаващи мачове. Нефтохимик е един от най-сериозните тимове в шампионата.

В тази връзка от какво значение е домакинското преимущество?

Не мисля, че има такова. Ние няма да сме домакини, тъй като не сме в нашата зала, във всички мачове ще сме като посетители. Трябва да играем добре.

Има ли проблеми в тима?

Всичко е обикновено, здрави сме и сме подготвени за борби.

Как оценяваш сезона на ЦСКА?

Сезонът на ЦСКА досега е добър, сполучлив. Горе-долу играем непрекъснато. На фона на другите тимове ние се представяме сносно. Първеството е изравнено, равностойно, всеки може да победи всеки. Радвам се, че при тази конкуренция, която имахме през цялата година, успяхме да сме измежду водещите тимове.

Има ли нещо, което те изненада в постоянния сезон?

Не. Мисля, че всичко е закономерно. Хебър игра сполучливо и успешно през целия сезон, те имат дълга аварийна пейка. Радващо е, че успяхме да ги победим. Независимо, че се появиха клюки, че надали не ще ни дадат последния мач, аз мисля, че нямаше такова нещо, играхме много събрано против тях. Закономерно победихме.

В предходни мачове с Нефтохимик постоянно се получаваше в някои геймове ЦСКА да има преднина в края, която да не може да задържи. Говорите ли за това по какъв начин да не допускате сходни обстановки?

На нас не ни се случва за първи път да губим по този метод – и против Левски по този начин се получи. Имаше и още 1-2 мача. Разбира се, в някои побеждаваме. Не мога да си обясня на какво се дължи това. Тази година играем сполучливо против Нефтохимик – тук ги победихме, те ни победиха там. Двубоите бяха много оспорвани. Такива ще бъдат и идните.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР