Волейболният свят бе потресен днес от новината, че известният испански

...
Волейболният свят бе потресен днес от новината, че известният испански
Коментари Харесай

Смърт разтресе света на волейбола

Волейболният свят бе покъртен през днешния ден от новината, че известният испански експерт Мигел Анхел Фаласка изненадващо е умрял.
46-годишният ментор на женския италиански отбор Саугела (Монца), който е роден в Мендоса (Аржентина), е намерил гибелта си в хотел в Италия.
Фаласка, който бе част от именития отбор на Испания, който стана европейски първенец през 2007 година, е получил инфаркт.
Тъжната вест бе оповестена от някогашния сътрудник и другар на Фаласка - Хосе Луис Молто. Според него 46-годишният треньор е бил в Италия на сватбата на на втория треньора на Монца. В петък вечер Мигел Анхел се е почувствал зле. Медицинските служби са били извикани в хотела, само че лекарите не са съумели да спасят някогашния разпределител.
Смъртта е доказана и е вследствие на инфаркт. Съпругата на Фаласка, Естер Кустодио, към този момент е напуснала дома си, с цел да бъде дружно с децата си в в този сложен миг.
Мигел Фаласка в своята волейболна кариера (през 1996-2013 г.) играе като разпределител за Лас Палмас, КНАК Рьозеларе, Модена, СКРА Белхатов и Урал (Уфа). С националния тим на Испания той завоюва златен орден на Европейското състезание 2007 в Русия.
Като треньор, Фаласка работи с тимовете на СКРА Белхатов, Воро Волей (Монца), националният отбор на Чехия, а за последно водеше женския отбор на Монца.
Като треньор Мигел Анхел Фаласка реализира най-големите си триумфи с отбора на полски СКРА Белхатов, с който става първенец на Полша през 2024, печели Купата на Полша през 2016 година и класира отбора на 4-о място в Шампионската лига през 2015 година.
Братът на Мигел Анхел Фаласка - Гийермо (41 години) също бе част от именития отбор на Испания, който Андреа Анастази изведе до европейската купа през 2007 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР