Волейболният шампион Нефтохимик има много високи цели за следващия сезон,

...
Волейболният шампион Нефтохимик има много високи цели за следващия сезон,
Коментари Харесай

"Нефтохимик" ще гони пробив в Европа с по-висок бюджет и силна селекция

Волейболният първенец " Нефтохимик " има доста високи цели за идващия сезон, макар спечелването на всички титли в България през тази година. Бургаският отбор затвори финалната серия с ЦСКА след три следващи победи с 3:1, а също така завоюва Купата на България и суперкупата. В тима са уверени, че ще бъде мъчно да се надгради, само че задачите остават доста високи.

" Честно казано ще бъде доста мъчно се надграджда този триумф, само че задачите са високи. Естествено ще гоним продобиване всичко у нас, както и по-добър резултат в Европа. Имаме уверението на господин Златев, че бюджетът ще бъде даже малко по-висок за идващия сезон ", сподели спортният шеф и либеро на тима Теодор Салпаров.

Според Салпаров по-високият бюджет ще помогне за по-ранното привършване на селекцията и привличане на качествени играчи от чужбина.

За селекцията приказва и шефът на Обединените спортни клубове " Лукойл " Сашо Везенков. Той изясни, че продължава и дейната работа по залата в Бургас.

" Моето предпочитание е да сме най-силни в България, даже и да обезсмислим шампионата. Говорил съм с Валентин Златев и с кмета на Бургас, имаме цялостната им поддръжка. Останалите спонсори също са зад над, а това не е дребна поддръжка. Сега всичко е в ръцете на спортното управление ", сподели Везенков.

Той добави, че " Нефтохимик " е покрай привличане на още две класни имена от България – центърът Николай Николов и диагоналът Николай Учуков.

" В прелестни връзки сме с Ники Николов и Учиков. Първоначалните диалози минаха, в случай че всичко се развие, както чакаме, те ще са наши играчи. Вальо и Георги Братоеви са си наши, те ще останат, само в случай че не получат някакво доста много положително предложение от чужбина ", сподели още Везенков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР