Волейболният шампион на България Нефтохимик се класира за втория предварителен

...
Волейболният шампион на България Нефтохимик се класира за втория предварителен
Коментари Харесай

"Нефтохимик" продължава във втория предварителен кръг на Шампионската лига

Волейболният първенец на България " Нефтохимик " се класира за втория прелиминарен кръг на Шампионска лига. Бургазлий победиха босненския отбор " Младост " Бръчко с 3:1 (25:21, 25:19, 17:25, 25:16) в реванша като домакини. Със същия резултат момчетата на Найден Найденов се постановиха и в първия мач като посетители.

Мачът стартира мощно за българите, които натрупаха преднина от 3 точки. Гостите обаче съумяха да изравнят, а по-късно резултатът потегли точка за точка. В " Нефтохимик " се активизираха и още веднъж поведоха след второто техническо спиране, с цел да затворят гейма в своя изгода.

Втората част бе по-равностойна, само че момчетата на Найден Найденов още веднъж демонстрираха постоянна игра и поведоха с 2:0. При този резултат бургазлии бяха сигурни участници в идващия кръг, без значение от крайния резултат.

Снимка: CEV

В третия гейм Найден Найденов направи промени в състава. Съперниците от Босна пък демонстрираха добър сервис, който понижи резултата в тяхна изгода.

Треньорът на босненци също прибегна до запасите си в последната част, която бе много оспорвана първоначално. В последна сметка и за наслада на публиката в залата, " Нефтохимик " победи с 3:1.

Най-резултатен за спечелилите бе Георги Петров с 12 точки.

За да взе участие в групите на Шампионската лига, българският тим би трябвало да премине през втори и трети кръг. В идната фаза той играе с " Войводина " Нови Сад или " Младост " Загреб.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР