Волейболният шампион на България Марица (Пловдив) загуби втория си мач

...
Волейболният шампион на България Марица (Пловдив) загуби втория си мач
Коментари Харесай

Марица беше близо да взе гейм от звездите на Еджзаджъбашъ

Волейболният първенец на България Марица (Пловдив) загуби втория си мач от групите на Шампионската лига против турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) с 0:3 (13:25, 16:25, 20:25) гейма .
Прочетете още
Турският отбор игра с всичките си звезди в това число и международната шампионка и една от най-хубавите волейболистки в света Тияна Божкович.

В първия гейм туркините поведоха със 7:3, стигна се до 16:6, а след 25:13 Еджзаджъбашъ поведе в геймовете.

Във втория гейм гостенките поведоха със 7:2, само че Марица съумя да понижи изоставането си до 4 точки при 19:15. Втората приключи при 25:16 за девойките на Ферхат Акбаш.

В третия гейм туркините поедоха с 8:5, само че маричанки демонстрираха страховит темперамент и не са дадоха на именития си противник. Маричанки изравниха при 11:11 и дръпнаха с две точки при 16:14. Стигна се и до 18:18, само че тогава класата и опита на Еджзаджъбашъ си сподели думата и след 25:20 туркините завоюваха мача.

Най-резултатни за гостенките станаха огромната звезда на тима Тияна Божкович и Ханде Баладън с по 13 точки. Именно Божкович беше определена и за състезател на мача.

За Марица Виктория Коева и Ива Дудова приключиха с по 8, а Сиера ДеБел приключи с 5 точки.

Следващият мач в Шампионска лига за Марица е на 29 ноември, от 20:00 ч. в Будапеща против Вашаш Обуда (Будапеща).

В неделя маричанки гостуват на Дея спорт (Бургас) в среща от 5-ия кръг в Националната волейболна лига Демакс. Двубоят ще се играе на 19 ноември, от 18:00 ч. в зала Младост в Бургас.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР