Волейболният отбор на Марица (Пловдив) постигна 8-ата си поредна победа

...
Волейболният отбор на Марица (Пловдив) постигна 8-ата си поредна победа
Коментари Харесай

Марица с осма поредна победа в шампионата

Волейболният тим на Марица (Пловдив) реализира 8-ата си поредна победа от началото на сезона в НВЛ-жени. В среща от 9-ия кръг шампионките умерено надиграха гостуващия Славия с 3:0 (25:12, 25:6, 25:18) * след единствено 57 минути игра пред близо 300 фенове в залата на Пловдивския университет.

Новото попълнение в тима на Марица Александра Миланова игра като титулярка против досегашния си отбор, като точно тя заби победната точка за 25:12 в първия гейм, а след това стана и топреализатор на мача с 14 точки, в това число 4 аса. Сред стартовите на Иван Петков беше и най-младата разпределителка на пловдивчанки Мирела Шахпазова, а на поста диагонал игра Мария Данчева. Центърът Виктория Григорова бе на 100% в офанзива през първата част, като заби 4 пъти, към които добави една точкова обсада и един ас. Поради здравословни проблеми в лагера на Славия пък " белите " дойдоха в Пловдив единствено със 7 състезателки. Разликата в класите си пролича най-вече във втория гейм, който стартира с 10:0 за Марица и приключи с блок-аут на Радосвета Тенева за разгромното 25:6. В третия гейм над всички в нахлуване бе Мария Данчева, само че тимът като цяло позволи доста непредизвикани неточности, които разрешиха на гостенките да натрупат 18 точки преди Данчева да постави точка на мача с сполучлива офанзива.

Марица към този момент има 8 победи от 8 мача и 23 точки. В таблицата следват ЦСКА с 6 и Левски с 5 победи. За идната си среща " жълто-сините " гостуват на Левски в зала " Люлин " на 10 февруари от 16,00 часа.

*Статистика: Благовест Тодоров
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР