Волейболният отбор на Левски записа първа победа в първата осмица

...
Волейболният отбор на Левски записа първа победа в първата осмица
Коментари Харесай

Левски с първа победа в първата осмица след разгром над Пирин

Волейболният тим на Левски записа първа победа в първата осмица на Суперлигата на България. Играчите на Андрей Жеков надиграха изрично Пирин (Разлог) с в единствения мач от 4-ия кръг на шампионата, игран довечера в зала " Панайот Пондалов " в столицата.

Така " сините " имат 1 победа, 1 загуба и 3 точки, само че са и с два мача по-малко. Пирин пък продължава да е без победа досега, като е с 4 следващи загуби. Следващите срещи и на двата отбора са от 6-ия кръг, откакто тези от 5-ия са отсрочени поради ковид. В 6-ия кръг Левски ще гостува на първенеца Нефтохимик 2010 (Бургас), а разложани са домакини на Добруджа 07 (Добрич).

В първия гейм " сините " домнираха напълно и поведоха изрично след 25:15. Във втората част Левски още веднъж направляваха играта, само че на няколко пъти разложани се приближиха. Все отново, не се случи нищо повече и волейболистите на Андрей Жеков дръпнаха с 2:0 след 25:18. Третата част също мина под диктовката на левскарите и те се поздравиха с чиста първа победа след 25:17 и 3:0.

Най-полезни за Левски станаха Александър Николов (70% успеваемост в офанзива и 59% положително посрещане) и Боян Йорданов (2 блока и 53% успеваемост в атака) с 14 и 12 точки за успеха.

За отбора на Пирин Петър Петров осъществя 11 точки (58% успеваемост в офанзива и 52% положително посрещане).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР