Волейболният отбор на Дунав Русе обяви, че няма да бъде

...
Волейболният отбор на Дунав Русе обяви, че няма да бъде
Коментари Харесай

Волейболният Дунав се отакза от участие в родната Суперлига през следващия сезон

Волейболният тим на Дунав Русе разгласи, че няма да бъде част от българската Суперлига през сезон 2022/23.

В изказването си от клуба показват, че аргументи за решението са " неподходящата спешна обстановка ", както и високите условия за присъединяване в родния шампионат.

" Скъпи другари и почитатели на волейбола, желаеме да ви осведомяваме за решението на Управителния съвет на СКВ Дунав - Русе представителния тим /мъже/ да взе участие в шампионата на Висшата лига от националния шампионат за сезон 2022/2023. То беше взето доста мъчно, след изчерпателен разбор на финансовото положение на клуба, неподходящата спешна обстановка и високите условия за присъединяване в Супер лигата. Решението беше в съгласие и подкрепено от спонсорите на клуба. Ние се надяваме, че тима формиран главно от русенски състезатели ще пази почтено волейболната чест на града и ще носи доста наслада на правилните си последователи. Нека дружно продължим напред ", написаха от Дунав Русе на Facebook страницата на клуба.

През предишния сезон Дунав Русе се състезаваше в най-високото равнище на българския клубен волейбол и приключи постоянния сезон на 11-то място, с което резервира елитния си статут.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР