Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) се

...
Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) се
Коментари Харесай

Силен Цецо Соколов с 18 точки, Лубе на финал на клубния Мондиал

Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) се класираха за втора поредна година на финала на Световното клубно състезание в Полша. Цецо Соколов и компания обърнаха и се постановиха над един от домакините - Асеко Ресовия (Жешув), с 3:1 (29:31, 25:19, 25:14, 25:23) в първия полуфинал от финалната четворка на клубния Мондиал, игран довечера в спортната зала в Ченстохова.

Така Лубе ще има късмет още веднъж да се бори за международната клубна купа, откакто предходната година загуби на финала от съветския Зенит (Казан) с 0:3 гейма. На финала Соколов и съотборниците му чакат спечелилия от втората полуфинална среща сред другия италиански гранд Тренто, единственият 4-кратен първенец в шампионата, и съветския Факел (Новий Уренгой), воден от някогашният селекционер на България Камило Плачи. Срещата е по-късно довечера от 21,30 часа българско време. Финалът е на следващия ден (2 декември) също от 21,30 часа.

Въпреки провалянето, волейболистите на Ресовия могат да бъдат удовлетворени предвид на неприятното си представянето досега в локалната Плюс Лига и на отличното си такова на международното клубно състезание. Полският отбор, който е дебютант в шампионата, ще играе на следващия ден за бронзовите медали против изгубилия всред Тренто и Факел от 18,30 часа.

Домакините от Ресовия натиснаха доста съществено Лубе в първия гейм, като стигнаха до 23:22. Италианският отбор избави първия геймбол на поляците, след което имаше 4 благоприятни условия да затвори частта в своя изгода. Ресовия, обаче, ги обезврежда и на собствен ред имаше стигна до геймбол при 29:28 след ас на френския национал Тибо Росар. В последна сметка поляците измъкнаха гейма с 31:29 след бърза офанзива през центъра на американеца Дейвид Смит. Ресовия продължи да играе устойчиво и през втората част, като дръпна с 16:12. Но Лубе направиха необикновен поврат и серия от 12:2 точки, с цел да се стигне до 24:18 за италианците. Краят на гейма пристигна при 25:19 за Лубе след неточност от сервис на Марчин Мозджонек. Това сякаш разстрои играта на полския отбор и Лубе взе третия гейм с разгромното 25:14, сед като преди този момент беше направил разлика от 12 точки при 22:10. Четвъртата част се разви по сходен сюжет като втората. Ресовия видеше до 8-а и 16-а, след което италианският гранд направи серия от 7 следващи точки. В последна сметка Лубе завоюва гейма с 25:23 след мощна офанзива на Цецо Соколов, а с това и мача с 3:1.

Цецо Соколов (1 блок, 2 аса и 56% успеваемост в атака) и Османи Хуанторена (1 ас, 59% успеваемост в атака) станаха най-полезни за Лубе с по 18 точки за успеха. За отбора на Ресовия Тибо Росар осъществя 19 точки (1 блок, 3 аса, 63% успеваемост в атака), а Дамян Шулц добави 16 точки (2 аса и 45% успеваемост в атака), само че и това не оказа помощ за триумфа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР