Волейболният национал Георги Братоев очаква сериозна подкрепа от публиката по

...
Волейболният национал Георги Братоев очаква сериозна подкрепа от публиката по
Коментари Харесай

Волейболистите с призив към феновете за подкрепа в Пловдив за Лигата на нациите

Волейболният национал Георги Братоев чака сериозна поддръжка от публиката по време на мачовете от Лигата на нациите в Пловдив.

"Аз съм имал опция да играя в зала "Колодрума " мач за Суперкупата на България преди две години - имаше страхотна атмосфера. Аз и всички мои сътрудници в националния тим чакаме страхотна поддръжка, надяваме се да забележим залата цялостна през трите дни, тъй като мачове против класни тимове като Съединени американски щати, Сърбия и Иран не всеки ден се играят на родна земя. Очаквам цялостна зала и победи ", съобщи Георги Братоев.

"Бившата Световна лига от предходната година смени своето име на волейболна Лига на нациите. Това е ужасно съревнование, в което България има опция да мери сили с 15-те най-силни тима по волейбол в света. Да, има извънредно тежки пътувания. Стартирахме в Аржентина, от там - 55 часа до Китай, след това се връщаш до България, отиваш до Бразилия и още веднъж се връщаш тук. В един миг е мъчно да схванеш тъкмо в кой часови пояс се намираш и от тази позиция е тежко, само че пък преживяването, опцията да изиграеш тези мачове против най-силните, са си огромен плюс за всеки играч. Хубавото на шампионата е, че дават опция на тимовете да употребяват огромна част от ресурса, с който разполагат. Както виждате - при нас е също по този начин, във всяка седмица в състава има промени и получават късмет за игра против топ тимове разнообразни момчета. Може би в Пловдив за първи път треньорът ще има опция да бъде съвсем с най-хубавия си състав в този миг. А и това прави шампионатът в Пловдив още по-голям, тъй като е нужната крайна публична крачка от сформирането на тима ни за най-важното събитие през годината - олимпийската подготовка през август. Аз съм имал опция към този момент да бъда на подобен конгрес, това е преживяване, което не може да бъде разказано. Всеки от нас има извънредно предпочитание да отиде на олимпийски игри. Неведнъж още преди началото на шампионатите от волейболната Лига на нациите беше казано, че ще се даде късмет на всеки да покаже какво може, с цел да се избере най-хубавото за тази олимпийска подготовка. Защото в последна сметка федерацията и страната са свършили своята работа - да имаш късмет да се бориш за класиране на Олимпийски игри пред лична аудитория - както го направихме през 2012 година в София, е къде-къде по-лесно, в случай че отидеш да играеш, да вземем за пример, в Бразилия. Сега идва редът ние да свършим своята работа ", сподели още Георги Братоев.

Билетите за мачовете от Лигата на нациите по волейбол за мъже в Пловдив са в продажба онлайн на ticketportal.bg, както и в пунктовете от партньорската мрежа. Пропуските са разграничени на три категории по отношение на местата в залата, а цените им са по 10, 15 и 20 лв. дневно. Пакетните билети включват всички мачове от трите дни на шампионата и са на цени от 25, 40 и 50 лв..

В Пловдив билети се продават и на касата на Дом на културата. А в дните на мачовете (28, 29 и 30 юни) почитателите ще могат да закупят билет и на касата на "Колодрума ", която ще бъде отворена от 14 часа.

Първите мачове стартират в 17 часа, а вторите - в 20.40 часа. Българският народен тим играе постоянно от 20.40 часа - в петък против Съединени американски щати, в събота против Иран и в неделя против Сърбия.

Валентин Братоев също чака приятна атмосфера на мачовете в Пловдив, само че главната цел пред отбора си остава класиране за олимпийските игри в Токио.
"Подкрепа от публиката в Пловдив ще бъде огромен плюс за националния тим против тези сложни противници. Мачовете ще бъдат доста забавни за наблюдение и изцяло налични за всички. Надявам се, че с силата, която ще идва от трибуните, ще можем да реализираме три победи против тези извънредно мощни противници ", разяснява Валентин Братоев.

"Волейболната Лига на нациите е прелестно място да се види по-голям набор от състезатели, да се употребяват разнообразни разновидности във всеки мач против най-силните противници в света. И да следваме своята цел - класиране на Олимпийските игри в Токио. Вярвам, че е допустимо да я реализираме посредством квалификацията през август във Варна. Ако ние сме добре готови, в случай че се представим на равнище, считам, че можем да спечелим. Защото идващият стадий, в случай че пропуснем тази опция, е континенталният шампионат, какъвто играхме преди 4 години в Берлин - играеш против 7 от най-хубавите европейски тима, а единствено един се класира. Това си е мини европейско състезание. Смятам, че в случай че всички са добре готови във Варна, ще се оправим и ще отидем на олимпийски игри - незабравимо прекарване и цел на всеки от нас ", добави още Братоев.

Пловдивчанинът Чоно Пенчев чака празник в родния си град.
"Вече има огромна еуфория в града. Всички хора, които познавам, се вълнуват, че шампионатът с най-силните волейболни тимове в света идва и в Пловдив, че мъжкият народен тим на България ще играе в Пловдив. Чувството да съм в тима за шампионата в Пловдив сигурно ще е по-различно, в сравнение с при други играчи, тъй като съм пловдивчанин и съм си у дома. Волейболно събитие от подобен сан не се е провеждало в нашия град. Мъжкият народен тим на България да играе против едни от най-силните в света тук - това си е огромен празник за нашия град и реклама по целия свят. Пловдив е доста волейболен град, град, изпълнен с хора, които обичат спорта. Надявам се да се потвърди още веднъж като подобен. Не знам тъкмо каква ще бъде страстта ми да играя за националния тим в родния ми град, само че откровено се надявам да схвана ", съобщи Чоно Пенчев. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР