Волейболният Черно море победи Дея Волей (Бургас) и по този

...
Волейболният Черно море победи Дея Волей (Бургас) и по този
Коментари Харесай

Волейболният Черно море изравни на Дея с победа във Варна. Трети мач решава 1/4-финала

Волейболният Черно море победи Дея Волей (Бургас) и по този метод изравниха четвъртфиналната серия в мъжкото състезание. " Моряците " надиграха противника си с 3:2 (16:25, 25:14, 16:25, 25:23, 15:12) и ще се опита в Бургас да завоюва конфликта в третия дуел на 28 март (четвъртък) - в 19:00 ч. в зала " Младост " в Бургас. 

Двубоят предложи доста забавни моменти и обрати - най-ключовият от тях в решителната четвърта част, когато гостите бяха покрай затваряне на мача. Тогава домакините от Варна демонстрираха мощна воля и измъкнаха успеха.   

Двата тима започнаха равностойно срещата, след което Дея набра инерция и без проблем поведе в мача. 

Във втората част " моряците " потеглиха стремително - 8:1 и 10:3, след което противникът последователно съкрати дистанцията. В средата на гейма (13:12) бургазлии се приближиха оптимално, само че не съумяха да създадат освен това. Момчетата на Пламен Христов диктуваха напълно обстановката и до края бяха цялостен хегемон. 

Третият гейм бе още веднъж под превъзходството на носителите на Купата и те излязоха напред в резултата след 25:16. 

Решителната четвърта част започва с преднина на гостите от Бургас (5:2), само че варненци съумяха да изравнят. Дея отговори със мощен отпор, домакините обаче не се отхвърлиха. Състезателите на Франческо Кадеду поведоха с 16:16, само че се стигна до тъждество и след 18-та точка двата отбора продължиха точка за точка. Волейболистите на Пламен Христов обаче взеха нещата в свои ръце и първи стигнаха до геймбол (24:21). Те не съумяха да го отразят, както и идващите, само че това се случи при 25:23 и мачът влезе в тайбрек.  

Там битката бе за всяка топка и всяка точка, последователно домакините набраха инерция и оформиха преднина. В идващите минути " моряците " преобладаваха, само че в самия завършек на гейма противникът се приближи. Варненци останаха постоянни, макар съпротивата на Дея и съумяха да извоюват успеха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР