Волейболните шампионки от Марица Пловдив) записаха феноменална първа победа в

...
Волейболните шампионки от Марица Пловдив) записаха феноменална първа победа в
Коментари Харесай

Марица Пловдив записа първа победа в женската Шампионска лига по волейбол

Волейболните шампионки от Марица Пловдив) записаха феноменална първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига против унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) като гостМачът мина през доста обрати и в последна сметка българките победиха в пет гейма - 3:2 (22:25, 25:17, 25:18, 14:25, 15:8).

Домакините поведоха с 5:1 при започване на първата част. Маричанки понижиха изоставането си до единствено точка – 12:11, а по-късно изравниха резултата при 18:18 след обсада на Сиара ДеБел. Маричанки направиха и няколко страхотни офанзиви и положителни изяви на обсада. Но Вашаш въпреки всичко съумя да вземе първия гейм след 25:22, най-много поради прибързаност в разиграването на пловдивчанки.

Във втората част маричанки изиграха страховит гейм поведоха с 4:2, стигна се до 11:8. Преднината се усили при 17:13, а геймът беше извоюван с 25:17 след сполучлива офанзива на Сиера ДеБел. Това беше и първият извоюван гейм за Марица през този сезон в Шампионска лига. В третата част унгарките дръпнаха с 4:2, само че последва равнене при 8:8. Пловдивчанки натиснаха на начален удар и към този момент водеха за 12:9, а разликата стана 5 при 18:13. Българският първенец затвори втория гейм в своя изгода след 25:18 при сполучлива офанзива на Добрина Христоскова.

В четвъртата част Вашаш поведе с 4:2 точки, само че девойките на Борислав Крачанов изравниха при 7:7. Но в тази част на полето имаше единствено един тим – 13:7 за домакините. Стигна се до 19:9, а геймът завърши след 25:14 за домакините и мачът влезе в съдбоносен тайбрек. Този тайбрек стартира чудесно за маричанки, които поведоха с 4:1, само че унгарките понижиха изоставането си на една точка при 6:5. Момичетата на Борислав Крачанов направиха нова серия и поведоха с 8:5. Маричанки усилиха задатъка ни на 4 при 11:7. Шампионките затвориха мача след 15:8 и записаха извънредно победа.

С триумфа Марица събра две точки и е на третата позиция, а Вашаш е четвърти с една. Така маричанки взеха преднина в борбата против унгарките за третата позиция, която дава право на присъединяване в Купата на ЦЕВ. Победата беше първа за Марица в Шампионска лига от 3 години насам.

Ива Дудова стана най-резултатна с 20 точки и стана MVP на дуела. Сиера ДеБел добави 17, а Борислана Съйкова се регистрира с 11 точки. За Вашаш най-резултатна стана Денис Банистър с 27 точки.

Следващият мач в Шампионска лига за маричанки е на 5 декември – посещение на турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул). Но преди този момент в събота на 2 ноември маричанки гостуват на Хектор (София) в последна среща от първия полусезон в българския волейболен хайлайф.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР