Волейболните националки Лора Китипова и Мария Каракашева и техният румънски

...
Волейболните националки Лора Китипова и Мария Каракашева и техният румънски
Коментари Харесай

Лора Китипова и Мария Каракашева със загуба в първия 1/4-финал за Купата на CEV

Волейболните националки Лора Китипова и Мария Каракашева и техният румънски отбор КСМ Волей Алба (Блаж) изгубиха първия си мач от 1/4-финалите във втория по мощ европейски клубен шампионат за Купата на CEV. Китипова, Каракашева и компания паднаха като посетители на турския гранд Галатасарай (Истанбул) с 0:3 (23:25, 20:25, 17:25) в среща, играна нощес пред близо 1000 фенове в зала " Бурхан Фелек " в турския мегаполис.

Реваншът сред двата тима е във вторник (12 февруари) от 17,00 часа българско време в Румъния. Волейболистките на Блаж, които предходната година играха на край в Шампионската лига, би трябвало да гонят наложителен триумф с 3:0 или 3:1, с цел да стигнат най-малко до така наречен " златен " гейм. Състезателките на " Джим бом " пък се нуждаят единствено от два извоювани гейма, с цел да се класират за полуфиналите за Купата на CEV.

Разпределителката Лора Китипова игра доста мощно за Блаж и приключи с 6 точки (1 блок и 1 ас). Мария Каракашева пък влезе за малко във втория гейм, като не съумя да се регистрира с нито една точка. Най-резултатни за румънския отбор станаха сръбкинята Надя Нинкович (4 блока и 59% успеваемост в атака) и Йоана Мария Бачу (2 блока и 40% успеваемост в атака) с 14 и 12 точки. За отбора на Галатасарай най-полезна пък беше Мерием Бьоз със страхотните 21 точки (4 блока, 2 аса и 39% успеваемост в атака) за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР